ایمپلنت دندان

آنچه در این مطلب میخوانید

[custom_table_of_contents]

ایمپلنت دندان یا کاشت دندان یک روش جایگزینی دندان است که به دلیل کیفیت بالا، طول عمر و ماندگاری، افزایش زیبایی دهان، مراقبت از لثه و عدم ایجاد مشکل تکلم بسیار محبوب است. ایمپلنت نسبت به سایر روش های جایگزینی دندان گران قیمت تر است. البته ایمپلنت برای همه افراد انجام نمی شود و مستعد شرایطی چون شرایط فک و استخوان مناسب و عدم داشتن بیماری های لثه می باشد.

ساختار ایمپلنت در فک

ایمپلنت دندان چیست

ایمپلنت جایگزین مصنوعی دندان است که امروزه به عنوان درمان استاندارد برای پر کردن جای خالی دندانها در نظر گرفته میشود. ایمپلنت دندان یک میله کوچک پیچی شکل است که طی یک عمل جراحی در داخل استخوان فک فرو میرود تا به استخوان اطراف جوش خورده و آماده نگه داشتن تاج مصنوعی دندان شود. در واقع پایه ایمپلنت به عنوان ریشه دندان عمل میکند و روکش دندان به عنوان تاج دندان. بنابراین ایمپلنت نیازی به تکیه بر دندانهای اطراف ندارد و در داخل استخوان فک ثابت می ماند. فرایند جوش خوردن استخوان به ایمپلنت را یکپارچگی استخوان (osseointegration) میگویند.

عکس ایمپلنت دندان قبل و بعد

جنس مواد ایمپلنت

بیشتر ایمپلنت های دندان از تیتانیوم ساخته میشوند اما ایمپلنت دندان زیرکونیا نیز وجود دارد. تیتانیوم و زیرکونیا هر دو موادی هستند که بدن با آنها سازگار بوده و آنها را به عنوان مهاجم خارجی تلقی نمیکند بنابراین واکنش نشان نمیدهد.
در حال حاضر احتمال موفقیت ایمپلنت دندان نزدیک به ۹۸ درصد است یعنی یکی از موفق ترین درمانها محسوب میشود.

مراحل ایمپلنت دندان

مراحل ایمپلنت دندان

۱. بررسی وضعیت دهان و دندان : در ابتدا وضعیت دهان و سلامتی تان ارزیابی میشود و عکس های لازم گرفته میشود. کیفیت و حجم استخوان در این مرحله به دقت بررسی میشود تا مشخص شود ایمپلنت از پشتیبانی کافی برخوردار خواهد بود یا خیر.

۲. برنامه ریزی و نوبت دهی : سپس برنامه ریزی درمانی صورت میگیرد و نوبت جراحی برایتان تعیین میشود.

۳. بی حسی یا بی هوشی : پیش از شروع کار، تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی قرار میگیرید. گاهی همراه با بی حسی، نیاز به آرام بخش نیز وجود دارد.

۴. خارج کردن دندان قبلی : اگر هنوز دندان آسیب دیده کشیده نشده باشد، ابتدا دندان با دقت و ملایمت کشیده میشود تا آسیبی به استخوان و بافتهای نرم نرسد.

معمولا در این مرحله پیوند استخوان فک انجام میشود و مواد پیوندی استخوان در داخل استخوان حفره خالی دندان قرار میگیرند. در این صورت دندانپزشک دو تا شش ماه صبر میکند تا استخوان التیام کامل پیدا کند و آماده جراحی شود. در صورتی که ایمپلنت در فک بالا در عقب دهان جایگذاری میشود، گاهی به دلیل کم بودن ارتفاع استخوان فک در این ناحیه و احتمال سوراخ شدن سینوس، عمل لیفت سینوس انجام میشود که در آن کف حفره سینوس بالا کشیده شده و زیر آن مواد پیوندی اضافه میشود.

۵. سوراخ کردن استخوان : در صورتی که نیازی به تقویت استخوان نباشد، مرحله بعدی پس از کشیدن دندان، سوراخ کردن استخوان است. با دریل دندانپزشکی استخوان به اندازه مورد نظر سوراخ میشود و ایمپلنت داخل آن قرار داده میشود. سپس سوراخ ایمپلنت با قطعه ای به نام پیچ درپوش بسته میشود.

۶. جایگذاری ایمپلنت و بخیه کردن لثه : مرحله بعدی بخیه کردن لثه است. ممکن است دندانپزشک لثه را اطراف ایمپلنت بخیه کند و سر ایمپلنت بیرون بماند و یا لثه را روی ایمپلنت بکشد و بخیه کند تا از ایمپلنت بیشتر محافظت شود. در حالت دوم، بعدا برای نصب روکش دندان باید یه جراحی ساده صورت بگیرد تا لثه برش خورده و روی ایمپلنت باز شود.

۷. زمان انتظار برای پیوند استخوان و ایمپلنت : پس از جایگذاری ایمپلنت، بسته به شرایط و کیفیت استخوان، مدت زمانی که باید منتظر بمانید از دو ماه تا شش ماه متفاوت است. در این مدت نباید هیچ فشاری بر ایمپلنت وارد شود. باید بگذارید استخوان رشد کرده و به تدریج به ایمپلنت پیوند بخورد تا ثبات ثانویه در ایمپلنت برقرار شود.

۸. قراردادن اباتمنت : پس از جوش خوردن استخوان و ایمپلنت به یکدیگر، مرحله بعدی فرا میرسد. دندانپزشک پیچ درپوش ایمپلنت را باز میکند و قطعه ای به نام اباتمنت روی ایمپلنت پیچ میکند. اباتمنت همانند دندان تراشیده ای که قرار است روی آن روکش نصب شود عمل میکند و پایه ای برای اتصال روکش است.

اجزای ایمپلنت دندان

۹. قالب گیری برای ساخت روکش : بنابراین از ایمپلنتی که روی آن اباتمنت نصب شده قالب گیری میشود تا بر اساس آن روکش دندان ساخته شود.

۱۰. وصل کردن روکش به پایه : پس از آماده شدن روکش برای وصل شدن آن به ایمپلنت مراجعه میکنید. اتصال روکش به ایمپلنت ممکن است با پیچ یا چسب مخصوص باشد.

فیلم ایمپلنت دندان

انجام مراحل ایمپلنت دندان توسط دکتر امیربنده در کلینیک بابکان

همچنین بخوانید: بهترین برندهای ایمپلنت در ایران

انواع روش های ایمپلنت دندان

متناسب با شرایط مراجعه کننده، وضعیت لثه، محل دندان از دست رفته و …. از روش خاصی برای انجام ایمپلنت استفاده می شود. باید بدانیم که کاشت دندان طی چند روش صورت می گیرد که مهم ترین آنها عبارتند از:

۱. ایمپلنت دندان تک مرحله‌ای

در این روش فرآیند قرار دهی ریشه و پایه ایمپلنت در یک مرحله انجام می شود و با ترمیم و بخیه لثه در مرحله اول دیگر نیاز به انجام جراحی یا روش درمانی دیگر در مراحل بعدی ندارد و فقط باید با یک فاصله زمانی سه تا شش ماه بعد برای قراردهی تاج دندان به متخصص مراجعه کند. این فاصله زمانی برای اتصال و جوش خوردن کامل پایه به استخوان فک رعایت می گردد.

۲. ایمپلنت دندان دو مرحله ‌ای

اگر قرار دادن پایه ایمپلنت در دو مراجعه متفاوت و همراه با ترمیم ثانویه انجام گیرد به آن ایمپلنت دو مرحله ای می گویند. فرد طی دو مرحله و با بازه زمانی ۳ تا ۶ ماه درمان را کامل کند. در مرحله اول کاشت پایه و بخیه لثه انجام می شود و در مرحله دوم انجام ترمیم همراه با باز کردن قسمتی از لثه برای تکمیل دندان صورت می گیرد و در نهایت فرآیند های روکش و تاج دندان و .. نیز انجام خواهد شد.

۳. ایمپلنت دندان فرو رونده

در مواردی که متخصص می خواهد ایمپلنت درمانی برای جایگزینی دندان مصنوعی و یا بریج های دندانی باشد از روش ایمپلنت فرو رونده استفاده می کند. در این روش پایه های صاف و یا رزوه دار درون استخوان فک قرار داده می شوند.

۴. ایمپلنت دندانی فوری یا یک روزه

با بررسی شرایط مراجعه کننده و انجام معاینات به صورت کامل و دقیق متخصص می تواند تشخیص دهد که وضعیت برای انجام ایمپلنت بلافاصله فراهم است یا نه؟ در صورت فراهم بودن شرایط، ایمپلنت فوری تجویز می گردد. این روش کمک می کند زمان کل درمان کوتاه تر شود و با قرار دادن پایه در همان جلسه مراجعه، بیمار فقط زمانی را که دکتر برای مستحکم شدن ایمپلنت تجویز می کند را صبر کند. انجام این روش برای همه افراد امکان پذیر نیست و باید وضعیت استخوان فک این اجازه را به متخصص بدهد که ایمپلنت فوری انجام دهد.

ایمپلنت یک روزه چگونه است؟

 ۵. ایمپلنت دندان ساب پریو استیل

اگر فرد استخوان کافی فک نداشته باشد و قرار بر استفاده از دندان های مصنوعی به کمک پایه های ایمپلنتی باشد، استخوان فک شکافته نمی شوند و پایه درون لثه و بالای استخوان قرار داده می شود. روش ایمپلنت دندان ساب پریو استیل یک روش تک مرحله ای به حساب می آید. پایه به صورتی درون لثه قرار داده می شود که قسمت کوچکی از آن بیرون لثه باقی می ماند تا دندان مصنوعی روی آن سوار و مهار شود.

۶. روش ایمپلنت دندان کوتاه

دسته ای از ایمپلنت ها در ابعاد کوچکتری ساخته می شوند و دندانپزشک طی یک روش نیمه تهاجمی بدون جراحی عمیق آنها را در فک فرد قرار می دهد، به این روش ایمپلنت دندان کوتاه (MDI) گفته می شود. معمولا از ایمپلنت دندان کوتاه برای فک پایین استفاده می شود که دندان های مصنوعی بر روی آن قرار بگیرند.

۷. روش ایمپلنت دندان All-on-4

روش همه بر روی چهار اشاره به استفاده از ۴ پایه ایمپلنت برای نگه داری یک دست دندان کامل دارد. دندان مصنوعی های رایج را اگر به یاد بیاورید به صورت یک قوس کامل از دندان های هر ف بودند. مشکلی که این دندان های مصنوعی دارند تکان خوردن و لق شدن است که با کمک ایمپلنت All-on-4 بر روی فک و لثه فیکس می گردند و لقی دیگر احساس نخواهد شد. چون در این روش تمام دندان ها از دست رفته اند، بیمار باید تا زمان ایجاد استحکام کامل در بافت فک با ایمپلنت، از برنامه غذایی تصحیح شده و مناسب سازی شده استفاده کند تا فشاری به لثه ها و پایه های ایمپلنت وارد نشود.

۸. روش ایمپلنت ‌های Endosteal  و روش پانچ

این دو روش رایج و کاربردی دیگر در اجرای ایمپلنت می باشند که پایه های ایمپلنت کامل درون استخوان فک قرار داده می شوند.  ایمپلنت های اندوستال گزینه مناسبی برای جابجایی پروتز دندانی و بریج ها می باشند و متخصص متناسب با سایز ایمپلنت فک را سوراخ می کند تا ریشه دندان را در آن قرار دهد. بعد از اینکه پایه های ایمپلنت قرارداده شد باید بین ۴ تا ۶ ماه صبر کرد تا استحکام کامل شود بعد ادامه درمان زیر نظر متخصص طی گردد.

در روش پانچ شرایط درمان بهتر انجام می شود، جراحی و باز شدن لثه نیست و دوره نقاهت فرد به مراتب کوتاه تر از دوره نقاهت استفاده از روش های دیگر درمانی است.

برای اطلاعات بیشتر: انواع ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟

در حالت عادی چند ماه بین زمان جایگذاری ایمپلنت و زمانی که میتوانید از دندان ایمپلنتی خود استفاده کنید، فاصله وجود دارد. چون پس از کاشت ایمپلنت، باید به استخوان فرصت بدهید رشد کرده و به سطح ایمپلنت جوش بخورد تا ایمپلنت از ثبات کافی برای تحمل فشار فک برخوردار شود. سه تا شش ماه این فرایند زمان نیاز دارد. پس از آن اتصال اباتمنت و روکش دندان انجام میشود و صاحب دندان میشوید.

قبل و بعد از درمان ایمپلنت دندان

اگر پیش از کاشت ایمپلنت نیاز به پیوند استخوان داشته باشید، چند ماه هم باید زمان برای جوش خوردن پیوند و آماده شدن استخوان برای کاشت ایمپلنت، در نظر بگیرید. با این حال گاهی اوقات که استخوان شرایط نسبتا خوبی دارد میتوان همزمان با پیوند استخوان، جایگذاری ایمپلنت را هم انجام داد.

در مواردی در صورتی که بیمار شرایط مناسب برای کاشت ایمپلنت فوری را داشته باشد، تمامی این مراحل ظرف یک روز انجام میشود یعنی در همان روزی که ایمپلنت برایتان جایگذاری میشود، روکش دندان روی آن وصل میشود تا جای دندان در دهان خالی نماند. این کار بیشتر جنبه زیبایی دارد و نمیتوانید از این دندان فعلا برای جویدن استفاده کنید.

اگر میخواهید بدانید آیا میتوانید ایمپلنت فوری بکارید یا نه، باید با متخصص ایمپلنت صحبت کنید زیرا تجویز کلی در این خصوص به شدت اشتباه است و بستگی به سلامت دهان و دندان و توانایی بدنی شما دارد.

مزایای ایمپلنت

مزایای ایمپلنت دندان چیست

درمان ایمپلنت یک روش موفق و در عین حال پر هزینه می باشد که فرد باید نسبت به مزایای درمانی و نتیجه نهایی آگاه باشد. اطلاع از این مزایا کمک می کند فرد با انگیزه بیشتری برای درمان اقدام نماید و بین روش های درمانی مختلف بهتر بتواند نوع درمان خود را با مشاوره دندانپزشک انتخاب کند. مهم ترین مزایای ایمپلنت عبارتند از :

  1. افزایش زیبایی دندان ها و چهره فرد با جایگزین شدن دندان از دست رفته، پوسیده و خراب توسط ایمپلنت.
  2. جلوگیری از فشار و آسیب به دندان های مجاور بخاطر خالی بودن فضای کنار آنها با درمان ایمپلنت.
  3. ماندگاری و طول عمر بسیار بالای روش کاشت دندان
  4. صحبت و تکلم  فرد به مقدار قابل توجهی بهتر می شود.
  5. از لثه مراقبت صورت می گیرد و با وجود دندان کاشته شده احتمال تحلیل لثه کاهش می یابد.
  6. اعتماد به نفس فرد را در شرایط مختلف به مقدار قابل توجهی افزایش می دهد.

همچنین بخوانید: درصد موفقیت کاشت ایمپلنت دندان چقدر است؟

هزینه کاشت ایمپلنت چقدر است؟

قیمت درمان کاشت ایمپلنت در افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد. چون هزینه کاشت ایمپلنت دندان مجموع هزینه هایی است که در مراحل مختلف درمان انجام میشود. عواملی که تعیین کننده هزینه درمان کاشت ایمپلنت دندان هستند عبارتند از:

  • تعداد ایمپلنت دندان
  • جنس ایمپلنت، اباتمنت و روکش دندان
  • دو مرحله ای یا یک مرحله ای بودن جراحی ایمپلنت دندان
  • درمان های جانبی مانند درمان عفونت لثه، پوسیدگی دندان و غیره
  • نیاز یا عدم نیاز به پیوند استخوان و نوع مواد پیوندی
  • دفعات مراجعه به متخصص ایمپلنت
  • هزینه های مربوط به عکس برداری و آزمایشهای دیگر
  • تخصص دندانپزشک
  • هزینه داروها و تسهیلات کلینیک
  • تکنولوژیها و تجهیزات مورد استفاده

هزینه این درمان برای انواع بیماران در شرایط مختلف سلامت دهان و دندان از حدود ۵ تا ۱۰ میلیون تومان میباشد. کلینیک بابکان این هزینه را بصورت اقساط بلند مدت میپذیرد تا افراد بتوانند از این نوع بهترین درمان جایگزینی دندان بهره مند شوند.

دلیل تفاوت قیمت در کلینیک های مختلف دندانپزشکی

کیفیت و برند ایمپلنت

کیفیت و برند لوازمی که در کلینیک های مختلف استفاده می شود بسیار متفاوت است. در کلینیک بابکان بهترین و با کیفیت ترین برند چون اس آی سی SIC سوئیس و DIO کره ای استفاده می شود.

در سایت های دیگر تنها هزینه بخشی از درمان لحاظ می شود

این درمان شامل دو بخش جراحی و پایه گذاری و روکش می شود. رقبا تنها بخش جراحی آن که با توجه به تجربه و کیفیت جراحی و موفقیت آن است درمان را ارائه می دهند و پس از جراحی هزینه بخش دوم که شامل روکش می شود را اعلام می کنند.

این درمان در کلینیک بابکان توسط مجرب ترین متخصص ایمپلنت ایران دکتر امیربنده انجام می شود.

نمونه درمان های اخیر ایمپلنت دندان در کلینیک بابکان

خطرات و عوارض کاشت دندان چیست ؟

در هر عمل جراحی احتمال عوارض وجود دارد اما به طور کلی درمان کاشت ایمپلنت دندان بسیار کم خطر و موفقیت آمیز است.

با این حال عمل کاشت ایمپلنت دندان همانند هر عمل دیگری خونریزی، عفونت، ورم و کبودی جزئی پس از عمل دارد.

همچنین احتمال آلرژی بیمار را باید در نظر گرفت. داروها و بیماریهای زمینه ای باید به دقت پیش از عمل بررسی شوند تا مشکلی به وجود نیاورند.

پس از کاشت ایمپلنت، احتمال شکستن ایمپلنت بسیار نادر است و این پروتز مقاومت بسیار خوبی در مقابل فشار و ضربه دارد. اما در حین عمل احتمال بسیار کمی وجود دارد که ایمپلنت بشکند، فشار بیش از حد بر ایمپلنت یا استخوان وارد شده و آسیب به ساختارهای اطراف (رگهای خونی، عصبها یا استخوان فک) وارد شود، راستا یا زاویه ایمپلنت مناسب نباشد یا مشخص شود شرایط استخوان فک برای پشتیبانی ایمپلنت مناسب نیست. بیشتر این موارد با انتخاب جراح ایمپلنت مجرب و برنامه ریزی درست او، قابل پیشگیری هستند.

عوارض ایمپلنت دندان

با انتخاب متخصص ایمپلنت با مهارت و با تجربه احتمال عوارض جراحی ایمپلنت را به حداقل میرسانید. دندانپزشک با برنامه ریزی درست ، انتخاب دقیق محل کاشت ایمپلنت و نوع و راستای آن و موارد دیگر تا حد ممکن از بروز عوارض کاشت ایمپلنت جلوگیری میکند.

همچنین بخوانید: درصد موفقیت کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت برای چه کسانی مناسب است؟

همه افراد برای انجام ایمپلنت مستعد و مناسب نیستند. در شرایط نهایی متخصص بررسی می کند که امکان انجام کاشت دندان وجود دارد یا خیر. برخی از شرایطی که کمک می کند فرد برای انجام ایمپلنت مناسب تر باشند عبارتند از :

  • افرادی که یک یا چند دندان خود را به صورت کامل از دست داده اند.
  • شرایط فک مناسب باشد و از استخوان کافی برای قرار دادن پایه ایمپلنت برخوردار باشد.
  • بافت لثه و دهان سالم و بدون عفونت باشد.
  • فرد به بیماری های خاص که با درمان ایمپلنت در تضاد هستند مبتلا نباشد.
  • به دلیل از دست رفتن دندان ها در صحبت کرد و غذا خوردن با مشکل روبرو باشد.
  • امکان استفاده از دندان مصنوعی وجود نداشته باشد و یا از استفاده دندان مصنوعی رضایت وجود نداشته باشد.
  • به مواد مخدر و مصرف شدید سیگار اعتیاد نداشته باشد.
  • بتواند متناسب با ایمپلنت برنامه غذایی خود را تغییر دهد.

ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد

ایمپلنت برای چه کسانی مناسب نیست؟

انجام ایمپلنت با محدودیت هایی همراه است و برخی افراد گزینه مناسبی برای این درمان نمی باشند. مهمترین کسانی که مناسب انجام ایمپلنت نیستند شامل بیماران دیابتی، فشار خون، بیماران قلبی، مبتلایان به سرطان و … می باشد. این افراد نیاز است که با سطح حساسیت بسیار بالاتر و با ارائه کامل مدارک پزشکی وضعیت بیماری به متخصص ایمپلنت، نسبت به امکان کاشت دندان خود آگاه شوند.

برای اطلاعات بیشتر: چه کسانی نمی توانند ایمپلنت کنند؟

سن مناسب ایمپلنت

برای انجام ایمپلنت توصیه می شود که تا اتمام فرآیند رشد انجام نشود. معمولا بین ۱۸ تا ۲۲ سال فرآیند رشدی افراد کامل می شود. اگر در سن پایین تر انجام شود چون فک و دندان ها رشد بیشتری دارند با مشکلاتی همراه خواهد شد از جمله فشار دندان های دیگر به این دندان و یا لق شدن ریشه ایمپلنت می باشد.

برای اطلاعات بیشتر: محدوده سنی ایمپلنت دندان

اما بعد از سن رشد محدودیتی برای کاشت ایمپلنت وجود ندارد و فرد می تواند در هر سنی برای کاشت اقدام کند. حتی افرادی که دارای سن های بسیار بالایی می باشند درمان های موفقیت آمیز ایمپلنت داشته اند. شرایط جسمی و عدم وجود بیماری های زمینه ای در انجام ایمپلنت تاثیر گذار است.

برای اطلاعات بیشتر مشاوره رایگان با شماره ۰۲۱-۶۵۵۶۷۰۱۰ تماس بگیرید.

متخصص ایمپلنت و جراح کاشت دندان

دکتر امیربنده متخصص ایمپلنت

متخصص ایمپلنت کلینیک دندان پزشکی بابکان دکتر امیربنده از بهترین متخصصان ایمپلنت ایران با رزومه ای قوی و با بیشترین آمار موفقیت در جراحی از معروف ترین متخصصان ایران است.

دکتر امید امیربنده دوره عمومی خود را در دانشگاه مشهد و دوره تخصصی خود را در گرایش ” جراحی و درمان بیماری های لثه و جراحی ایمپلنت ” با موفقیت و اخذ تخصص پریودنتیکس گذرانده است. ایشان علاوه بر این دوره فلوشیپ (فوق تخصص) خود را در گرایش ” جراحی لثه با لیزر ” از دانشگاه معتبر جنوا در ایتالیا دریافت کرده است.

تعداد آمار موفقیت ایشان در این نوع جراحی و سالها تجربه درمان در این تخصص باعث شده ایشان در میان برترین متخصصان ایمپلنت در ایران شناخته شده باشند.

ویدئو معرفی متخصص ایمپلنت

سوالات متداول پیش از انجام جراحی ایمپلنت

در حین عمل تحت بی حسی موضعی قرار دارید پس دردی نخواهید داشت. پس از برطرف شدن تاثیر بی حسی پس از عمل، درد و ناراحتی در افراد مختلف متفاوت است اما به طور کلی بیشتر مردم آن را شبیه درد دندان کشیدن توصیف میکنند. با سرما دهی (گذاشتن یخ پیچیده شده داخل حوله بر روی پونه) میتوانید درد و ورم را کمتر کنید. همچنین مصرف مسکن به برطرف شدن درد کمک میکند.

ایمپلنت طوری طراحی شده است که سالهای زیادی عمر کند و عمر بالاتر از ۲۵ سال برای آن در نظر گرفته میشود. به همین علت کاشت ایمپلنت یک راهکار دائمی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته محسوب میشود چرا که روشهای دیگر مانند بریج و دندان مصنوعی عمری بین ۵ تا ۱۵ سال دارند و پس از آن باید تعویض شوند. اما ایمپلنت در بسیاری از موارد دیگر نیازی به تعویض نداشته و تا آخر عمر شما را همراهی میکند.

کاشت دندان به روش دیجیتال یک شگفتی دندانپزشکی مدرن است. دندانپزشک برای جراحی ایمپلنت دیجیتالی از رایانه استفاده می کند. توسط یک برنامه شبیه سازی شده ی سه بعدی می تواند وضعیت استخوان ها و موقعیت عصب های دندان را بررسی کند. با استفاده از اطلاعات بدست آمده، دندانپزشک می تواند محل دقیق کاشت دندان را بیابد و برش کوچکتری ایجاد کند. در این روش درد به طور قابل توجهی در مقایسه با جراحی ایمپلنت سنتی کمتر است. ایمپلنت دیجیتالی و بدون جراحی هزینه ی بیشتری نسبت به سنتی دارد اما نیاز به بخیه و دوره ی نقاهت طولانی مدت ندارد. درد و خونریزی آن نیز کمتر است.

این روش برای افراد سیگاری، دیابتی و افرادی که ارتفاع استخوان کمی دارند بسیار مناسب است. همچنین افرادی که از جراحی می ترسند و یا نیاز به روکش فوری دارند نیز می توانند از ایمپلنت دیجیتالی استفاده کنند.

  • در ساعت های ابتدایی باید دراز بکشید و از فعالیت های سنگین خودداری کنید.
  • یک کیسه یخ را بر روی صورت در محل جراحی قرار دهید و هر ۱۰ دقیقه بردارید به طور متناوب هر ۱۰ دقیقه این کار را انجام دهید. تا ۲۴ الی ۴۸ ساعت یخ بگذارید و بعد از این مدت حوله ی گرم قرار دهید.
  • اگر درد زیاد دارید می توانید از داروهایی مانند nuprin، advil، Tylenol و داروهای ضد درد استفاده نمایید البته باید با تجویز پزشک باشند.
  • در تغذیه ی خود باید نکاتی را توجه کنید به طور مثال نباید نوشیدنی های داغ مانند چایی استفاده کنید و یا غذاهای سفت که نیاز به جویدن زیاد دارند، استفاده نشود.
  • سیگار و مشروبات الکلی استفاده نشود.
  • تا ۴۸ ساعت ورزش های شدید انجام ندهید.

برای اطلاعات بیشتر: مراقبت از ایمپلنت دندان پس از جراحی

لیفت که به آن بزرگ کردن سینوس نیز گفته می شود یک عمل جراحی برای بالا کشیدن سینوس ها در فک بالا است. در قسمت انتهایی فک، بالای دندان های آسیاب، سینوس ها را بالا کشیده و استخوان فک را افزایش می دهند. این کار زمانی انجام می شود که فضای استخوان فک برای کاشت ایمپلنت بسیار کم است و امکان کاشت وجود ندارد.

 اگر کاشت ایمپلنت را بدون لیفت سینوس انجام دهند نه تنها درصد موفقیت کاشت کمتر می شود بلکه به سینوس ها آسیب وارد می شود.

عوامل مختلفی از جمله شرایط فک و استخوان مراجعه کننده، توانایی متخصص، نوع ایمپلنت و … بر موفقیت درمان ایمپلنت اثر دارند. نتایج و گزارش های بدست آمده و بررسی های آماری نشان می دهد بیش از ۹۸ درصد درمان های ایمپلنت برای افراد مختلف با موفقیت همراه بوده است.

اگر فرد مراقبت های مناسب را در مورد ایمپلنت انجام دهد، علاوه بر اینکه احتمال موفقیت درمان را به سمت صد در صد پیش می برد.

بله برای این افراد نیز امکان کاشت دندان و استفاده از ایمپلنت فراهم است. تفاوت در نوع جنس ایمپلنت مورد استفاده خواهد بود. اگر تشخیص داده شود که فرد نسبت به فیکسچر و پایه های فلزی آلرژی دارد، متخصص به او روش جایگزینی را پیشنهاد می کند که شامل استفاده از فیکسچر و پایه زیرکونیا می باشد.

زیرکونیا مانند مواد فلزی زیست سازگاری بالایی با بدن دارد اما غیر فلزی است. سطح استحکام و مقاومت این پایه ها نیز خوب و مناسب می باشد و در این زمینه نگرانی وجود ندارد. احتمال عفونت این پایه ها نسبت به پایه های فلزی کمتر است چرا که تجمع پلاک کمتری را به همراه دارند. در مورد بیمارانی که لثه تحلیل رفته و نازک دارند این پایه ها نمای بدی ایجاد نمی کند و مانند پایه های فلزی سبب تغییر منفی در چهره افرادی با این ویژگی نمی شود.

البته باید بدانید طول عمر این پایه ها نسبت به پایه های فلزی کمتر است و برای افرادی که دندان قروچه دارند مناسب نمی باشد و احتمال ترک خوردن آنها وجود دارد.

برای کاشت دندان گاهی نیاز است که قبل از قرار دادن پایه و شروع درمان ایمپلنت عمل جراحی برای فرد صورت بگیرد.

عمل جراحی که خیلی از افراد به آن پیش از ایمپلنت نیاز پیدا می کنند خارج کردن ریشه و باقی مانده دندان طبیعی است. از آنجایی که فرد دیر برای درمان اقدام کرده است یا به هر دلیلی تاج دندان به طور کامل از بین رفته است، باید برای کاشت ایمپلنت ریشه از فک خارج شود. اگر امکان کشیدن ریشه وجود نداشته باشد، متخصص با انجام جراحی سرپایی و با بی حسی، ریشه دندان را خارج می کند.

اگر محل دندان دارای عفونت باشد نیز باید به صورت کامل درمان شود  و بعد از جراحی خارج کردن ریشه دندان مدتی برای ترمیم لثه صبر کنند.

مورد بعدی که نیاز به جراحی پیش از ایمپلنت ایجاد می شود، کم بودن استخوان فک در ناحیه ایمپلنت است. افرادی که مدت زیادی است دندان خود را از دست داده اند، با تحلیل لثه روبرو می شوند و به پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت نیاز دارند. اگر برای فرد جراحی پیوند استخوان فک انجام شود نیاز است حدود ۶ ماه صبر کند تا پیوند کامل جوش بخورد.

مقالات مرتبط

اشتراک گذاری مطلب در :

2.7 14 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
144 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ارجمند
ارجمند
1 روز قبل

سلام برای دندون با فاصله کم میشه ایمپلنت کرد

دکتر عطاللهی
پاسخ به  ارجمند
1 روز قبل

سلام وقت بخیر
باید حضوری تشریف بیاورید تا مقدار فاصله بررسی شود. اگر فاصله خیلی کم باشد ابتدا باید ارتودنسی انجام دهید و بعد برای کاشت دندان اقدام نمایید.

دایی ممد
دایی ممد
2 ماه قبل

سلام ده سال قبل فک بالا دندون کامل مصنوعی گذاشتم و فک پایین چونکه بیشتر دندونها سالم بود کاری نکردم الان همه دندونهای فک پایین ریخته و یا کشیدم و از مدت آخرین دندون کشیده شده سه سال میگذره میخواستم بدونم پایین ترین مبلغی که بخوام کاملاً دندون بکارم (ایمپلنت) چقدر هزینه داره سن پنجاه سال ولی استخوانهای فک کاملآ سالم هستند

دکتر عطاللهی
پاسخ به  دایی ممد
2 ماه قبل

سلام وقت بخیر
میتوانید اوردنچر قرار دهید که هزینه کمتری دارد اما برای تعیین مبلغ باید حضوری مراجعه نمایید تا تعداد پایه های مورد نیاز، نوع مواد و روکش و جراحی های مورد نیاز مشخص شود. برای مشاوره رایگان با شماره ۰۲۱۶۵۵۶۷۰۱۰ تماس حاصل فرمایید

محمد
محمد
2 ماه قبل

سلام من ۲ روز قبل دندانم کشیدم چند مدت دیگه میتونم ایمپلنت کنم؟
از دکتری که دندانم کشیدم ایشون گفتند ۳ماه بعد از کشیدن میشه ایمپلنت کرد
خواستم نظر شما بدونم

دکتر عطاللهی
پاسخ به  محمد
2 ماه قبل

سلام وقت بخیر
بله معمولا ۳ ماه بعد از کشیدن دندان میتوان ایمپلنت کاشت. در بهترین حالت می توان ۲ ماه بعد ایمپلنت کاشت.

علی
علی
4 ماه قبل

سلام من همسرم یک ریشه دندان دارد‌ یک روزه می‌شه ریشه در بیاری یکی‌ جاش بکاری

دکتر عطاللهی
پاسخ به  علی
4 ماه قبل

سلام وقت بخیر
بله میتوان همان روز کشیدن دندان، ایمپلنت کاشت اما باید یکسری موارد قبلش بررسی شود، نباید لثه عفونت داشته باشد و تراکم و قطر استخوان باید مناسب باشد.

علی
علی
6 ماه قبل

سلام. من دو تا از دندونهام را جای دیگه ایمپلنت کردم ولی الان میخوام یکی از ایمپلنتها را خارج کنم. شما انجام میدید؟

دکتر عطاللهی
پاسخ به  علی
6 ماه قبل

سلام وقت بخیر
علت خارج کردن ایمپلنت چیست؟ باید پزشک تشخیص دهند که نیاز به خارج کردن دارد یا خیر، زیرا کار راحتی نیست و هزینه زیادی دربر خواهد داشت.

144
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x