کشیدن دندان

آنچه در این مطلب میخوانید

گاهی اوقات از کشیدن دندان ناگزیر هستیم. دلایل کشیدن آنها متفاوت است. دندان های دائمی را تا جایی که میتوانیم سعی می کنیم حفظ کنیم اما در صورتی که به قدری آسیب دیده باشند که نتوان آنها را نگه داشت یا به دلایل پزشکی دیگر مانند درمان ارتودنسی ممکن است نیاز به کشیدن دندان باشد.

همه چیز در مورد کشیدن دندان

انواع کشیدن دندان

به دلایل مختلفی مانند خراب شدن، پوسیدگی، شکستگی و … ممکن است متخصص تجویز کند که دندان فرد باید کشیده شود. کشیدن دندان به سه روش انجام می شود:

  • کشیدن دندان به روش ساده: در این روش بی حسی دندان انجام می شود و سپس دندانپزشک با وسیله ای به نام الویتور  دندان را در محل خود لق می کند و در نهایت با انبر و به شکل مرسوم دندان را از محل خود خارج می کند.
  • کشیدن دندان به روش جراحی:  در مواردی که امکان کشیدن دندان وجود نداشته باشد نیاز است که جراحی در محل ریشه دندان صورت بگیرد. برخی مواردی که برای کشیدن دندان نیاز به جراحی وجود دارد شامل دندان نهفته، دندان شکسته شده، دندان های بزرگ که امکان خارج کردن یک باره وجود نداشته باشد و دندان هایی که کامل از لثه بیرون نباشند، می شود.
  • کشیدن دندان با لیزر: برای اینکه جراحی انجام نشود و شرایط ترمیم سریعتر صورت بگیرد در برخی موارد متخصص کشیدن با لیزر را برای فرد تجویز می کند.

دلایل کشیدن دندان

ممکن است به علت های مختلفی مجبور باشید دندان خود را بکشید، در ادامه شایع ترین علل دندان کشیدن را بخوانید:

  • برای درمان ارتودنسی : گاهی اوقات هدف از کشیدن دندان ها، آماده کردن فضا برای درمان ارتودنسی است. هنگامی که فضای فک برای صاف و مرتب شدن همه دندانها جای کافی نداشته باشد، برای این که کجی و نامرتبی دندانها را بتوان اصلاح کرد، متخصص ارتودنسی یک یا چند دندانی که اهمیت کمتری دارند را می کشد تا جا برای بقیه باز شود.
  • به دلیل عفونت : اگر پوسیدگی یا آسیب دیدگی دندان به پالپ رسیده باشد، عصب های دندان تحت تاثیر قرار می گیرند. پالپ، هسته زنده دندان است که حاوی رگهای خونی، عصب و بافت همبند می باشد. اگر پالپ دچار عفونت شود عصب کشی باید صورت بگیرد. اما اگر عفونت به قدری شدید باشد که با آنتی بیوتیک یا عصب کشی درمان نشود، ناچار به کشیدن آن برای پیشگیری از گسترش عفونت هستیم.
  • به دلیل خطر عفونت : اگر سیستم ایمنی به دلیلی ضعیف باشد مثلا در کسانی که در دوره شیمی درمانی قرار دارند یا پیوند عضو انجام داده اند، خطر عفونت بالاست در نتیجه اگر دندانی خطر عفونت را به دنبال داشته باشد دندانپزشک ترجیح می دهد آن را بکشد تا از عواقب آن در امان بمانید.
  • به علت عفونت لثه : اگر عفونت لثه که بافت های اطراف رسیده باشد و استخوان اطراف دندان را تخریب کرده باشد، دندان لق شده و دیگر پشتیبانی ندارد بنابراین ممکن است کشیدن آن اجتناب ناپذیر باشد.

علت درد بعد از کشیدن دندان

علت درد بعد از کشیدن دندان

به صورت معمول درد دندان بعد از کشیدن زیاد طولانی نیست و بعد از ۴۸ ساعت تقریبا بسیار کم می شود. در مواردی که درد دندان کاهشی نبود و بعد از دو الی سه روز همچنان ادامه داشت و حتی شدید تر شد نیاز است که به متخصص مراجعه کنید، از مهمترین عوامل درد بعد از کشیدن دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • ایجاد عفونت در فک و کانال ریشه دندان
  • باقی مانده ریشه دندان در فک و درگیر شدن عصب
  • باقی ماندن زخم لثه و شدید تر شدن آن در اثر جویدن غذا و خوراکی
  • ایجاد منفذ باز در محدوده سینوس
  • وارد شدن فشار به دندان های کناری

بیشتر بدانید: علت و درمان درد بعد از کشیدن دندان

کشیدن دندان چگونه است؟

دندانپزشک یا جراح دهان پیش از کشیدن، دهانتان را بی حس می کند تا اذیت نشوید. در برخی موارد ممکن است از بیهوشی استفاده شود چون جراحی پیچیده تری نیاز است.

کشیدن دندان نهفته چگونه است؟

کشیدن دندان نهفته

اگر دندانتان نهفته باشد(مثلا دندان عقل معمولا نهفته است)، دندانپزشک لثه را برش میزند تا به استخوان احاطه کننده دندان برسد. اگر استخوان روی دندان را پوشانده باشد آن را نیز برش میزند و با استفاده از ابزار مخصوص دندان را به عقب و جلو هل می دهد تا شل شده و بتواند آن را از استخوان بیرون بکشد. گاهی که دندان لق نمی شود و نمیتوان آن را بیرون کشید، جراح آن را به چند تکه تقسیم می کند و تکه تکه بیرون می آورد.

برای اطلاعات بیشتر: جراحی و کشیدن دندان عقل نهفته

کشیدن ریشه دندان در چه صورت لازم نیست؟

برای این که نوک ریشه شکسته دندان را بگذاریم بماند، باید کوچک بوده و در عمق استخوان باشد و هیچ عفونتی هم نداشته باشد.

عوارض کشیدن دندان

پس از این که دندان کشیده شد، در حفره دندان خون لخته می شود. دندانپزشک با گاز استریل روی حفره دندان را پانسمان می کند و از شما می خواهد آن را گاز بگیرید تا خونریزی متوقف شود. گاهی ممکن است چند بخیه هم زده شود که غالبا جذبی است و نیازی به کشیدن ندارد. این کار برای دوختن لثه پاره شده اطراف دندان است. باید مراقب باشید لخته خون حفره دندان کنده نشود. اگر لخته خون کنده شود، استخوان فک بیرون میزند و وضعیت دردناکی به نام خشکی حفره دندان اتفاق می افتد. در کل عوارض کشیدن دندان شامل موارد زیر است :

  1. خونریزی از لثه
  2. قرمزی و ورم لثه
  3. تحلیل لثه
  4. عفونت لثه
  5. بیرون زدن استخوان فک بعد از کشیدن دندان

برای اطلاعات بیشتر: علائم و راه های درمان تحلیل لثه

همچنین برخی افراد بعد از کشیدن دندان عقل دچار حالت تهوع هم می شوند که این ممکن است به دلیل عوارض قرص های مسکن یا مزه خون در دهان باشد، اگر حالت تهوع ادامه دار بود حتما با دندانپزشک خود مطرح کنید.

مراقبت های پس از کشیدن دندان

مراقبت های پس از کشیدن دندان

پس از خارج کردن دندان چند روز بهبودی بافتها طول می کشد. برای به حداقل رساندن درد و ناراحتی و خطر عفونت و همچنین بهبودی سریعتر نکات زیر مفید هستند:

  • مسکن ها را طبق دستور مصرف کنید.
  • گاز استریل روی دندان را گاز بگیرید تا خونریزی کاهش یافته و لخته تشکیل شود. هنگامی که گاز استریل پر از خون شد آن را عوض کنید. در غیر این صورت بگذارید سه تا چهار ساعت پس از کشیدن دندان همانجا بماند.
  • بلافاصله پس از کشیدن دندان، یک کیسه یخ روی محل درمان بگذارید تا ورم را کم کند. هر بار حداقل ده دقیقه بگذارید بماند و سپس بردارید.
  • حداقل تا ۲۴ ساعت پس از کشیدن استراحت کنید و فعالیت زیادی نداشته باشید.
  • از شستن یا تف کردن شدید تا ۲۴ ساعت پس از کشیدن دندان خودداری کنید چون ممکن است باعث کنده شدن لخته خون شود.
  • پس از ۲۴ ساعت، با محلول آب نمک دهان خود را شستشو دهید.
  • سیگار نکشید.

برای اطلاعات بیشتر: مراقبت های بعد از جراحی و کشیدن دندان

درمان درد بعد از کشیدن دندان

درد و خونریزی بعد از کشیدن دندان امری رایج و طبیعی است و نیاز می باشد دوره نقاهت بیماری طی شود. بنابراین نباید فرد زیاد نگران شود مگر اینکه درد ادامه دار شود و شدت آن بیشتر گردد. برای کاهش درد طبیعی ایجاد شده بعد از کشیدن دندان می توان از موارد درمانی و روش های زیر استفاده کرد:

  • مصرف مسکن های تجویز شده توسط دندانپزشک که معمولا شامل ژلوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن و .. می شود.
  • بالا نگه داشتن سر تا از خونریزی جلوگیری شود و ترمیم سریعتر رخ دهد
  • پد استریل شده را در محل دندان کشیده شده نگه داشته شود تا خونریزی متوقف گردد.
  • کمپرس یخ کمک زیادی می کند که درد ایجاد شده در ناحیه فک و چانه کاهش پیدا کند.
  • از مصرف دخانیات و سیگار در دوره نقاهت بعد از کشیدن دندان خودداری شود.
  • تا حد امکان از صحبت کردن خودداری شود.
  • توصیه می شود از خوردن غذا و خوراکی هایی که نیاز به جویدن زیاد دارند و سفت هستند پرهیز شود.
  • از فشار به ناحیه دندان کشیده شده پرهیز کنید.

درمان درد فک بعد از کشیدن دندان

درمان درد فک بعد از کشیدن دندان

علاوه بر درد در ناحیه ریشه دندان، یکی دیگر از دردهایی که فرد بعد از کشیدن دندان با آن روبرو می شود درد فک است که معمولا در اثر کشیدن دندان عقل و دندان های کناری رخ می دهد. علت ایجاد این درد خارج شدن ریشه دندان از فک است که ناحیه گسترده تری را درگیر خود می کند. زمانی که این درد در فرد ایجاد شود امکان بازکردن دهان به راحتی وجود ندارد و انجام امورات طبیعی مانند حرف زدن و … سخت می شود. فرد احساس می کند که فک او به مقدار قابل توجهی سفت شد است. در مورد درد فک و عدم تحرک طبیعی آن نباید دچار استرس شوید و باید بدانید این درد به مرور فروکش می کند و عضلات درگیر شونده رها می گردند. مراقبت های مربوط به درد دندان در این زمینه نیز اثر بخش است و از مسکن و کمپرس یخ می توان کمک گرفت.

درصورتی که درد بعد از دو روز روند کاهشی پیدا نکرد، نیاز است که به متخصص مراجعه شود تا وضعیت دندان و فک مورد معاینه قرار گرفته شود. در موارد نادر احتمال باقی ماندن ریشه دندان یا در رفتگی فک وجود دارد.

پیش از دندان کشیدن چه نکاتی را باید بدانم؟

اگر چه این درمان کاملا ایمن است اما ممکن است باکتریهای مضر از محل برش وارد گردش خون شوند. همچنین لثه در خطر عفونت قرار می گیرد. اگر بیماری یا وضعیت پزشکی داشته باشید که خطر عفونت شدید را به وجود آورد، داروی چرک خشک کن (آنتی بیوتیک) پیش و پس از کشیدن آنها برایتان تجویز می شود. پس سابقه کامل پزشکی خود را در اختیار دندانپزشک قرار بدهید.

هر یک از مشکلات زیر را اگر دارید، حتما به اطلاع دندانپزشک برسانید:

  • آسیب دیدگی دریچه قلب یا داشتن دریچه قلب مصنوعی
  • نقص قلبی مادرزادی
  • ضعف سیستم ایمنی
  • بیماری کبد
  • مفصل مصنوعی مثلا تعویض مفصل ران
  • سابقه اندوکاردیت باکتریایی

پس از کشیدن دندان در چه صورت با دندانپزشک تماس گرفت؟

پس از کشیدن دندان در چه صورت با دندانپزشک تماس گرفت؟

اگر جای دندان کمی درد می کند نگران نشوید، کاملا طبیعی است. انتظار کمی خونریزی و ورم را هم باید داشته باشید. اما اگر خونریزی یا درد با گذشت بیش از چهار ساعت هنوز شدید است باید با دندانپزشک تماس بگیرید. همچنین در صورتی که هر یک از علائم زیر را دارید با دندانپزشک تماس بگیرید:

  • علائم عفونت مانند تب و لرز
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • ترشح زیاد یا ورم زیاد محل دندان کشیده شده
  • سرفه، تنگی نفس، درد سینه یا حالت تهوع شدید

کشیدن دندان عقل

آیا کشیدن دندان عقل درد دارد؟

اصولا نباید دردی در حین کشیدن دندان عقل احساس کنید چون اگر چه ممکن است کشیدن آن سخت تر باشد اما بافت ها پیش از شروع کار، بی حس می شوند. با این حال اگر در حین دندان کشیدن درد می کشید به دندانپزشک بگویید تا بی حسی بیشتری برایتان بزند. طول مدت درمان بستگی به موقعیت و شرایط دندان دارد.

مراحل کشیدن دندان عقل

آیا لازم است دندان عقل را بکشم؟

اگر دندان عقل نیمه نهفته باشد، دائما ذرات غذا و پلاک و باکتری ها در اطراف آن جمع می شوند و تمیز کردن کامل آن سخت است. بنابراین احتمال عفونت لثه یا پوسیدگی دندان زیاد می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ضرورت کشیدن دندان عقل، به صفحه کشیدن دندان عقل مراجعه کنید.

از این رو بهتر است چنین دندانی کشیده شود. اما دندان عقلی که صاف و مرتب بیرون زده است. و عملکرد درستی دارد را نباید کشید. در واقع تا زمانی که دندان عقل به نظر نمی رسد مشکلی به وجود بیاورد، بهتر است به کار خود ادامه بدهد.

آیا کشیدن دندان نیاز به عمل جراحی دارد؟

دندان کشیدن به دو صورت ممکن است انجام شود: کشیدن ساده دندان و کشیدن دندان با عمل جراحی. در صورتی از عمل جراحی استفاده می شود که به سادگی نتوان دندان را بیرون کشید مثلا اگر دندان زیر لثه نهفته باشد، برای دسترسی به آن به بریدن لثه و استخوان نیاز است.

جای دندان کشیده شده چی بزاریم؟

جای دندان کشیده شده چی بزاریم؟

بعد از کشیدن دندان با جای خالی آن روبرو هستیم که هم از جنبه عملکردی و هم از جنبه زیبایی برای فرد مشکلاتی را به همراه دارد. نبود دندان در زمان جویدن غذا و خوردن انواع میوه و خوراکی به سایر دندان ها و همچنین لثه فشار وارد می کند، سبب زخم لثه و خرابی دندان های دیگر می شود.

از نظر زیبایی نیز جلوه مناسبی ایجاد نمی کند و اعتماد به نفس فرد را کاهش می دهد. این جای خالی دندان کشیده شده را می توان متناسب با شرایط فرد با موارد زیر پر کرد:

۱- ایمپلنت:

بهترین گزینه برای جای خالی دندان ایمپلنت می باشد که بالاترین سطح ماندگاری و استحکام را دارد و به صورت یک دندان طبیعی عمل می کند. ایمپلنت ها ثابت و فیکس شده هستند و در زمان صحبت و جویدن غذا و خوراکی مشکلی ایجاد نمی کنند.

بیشتر بدانید: انواع ایمپلنت دندان کدامند

مهمترین مزایای ایمپلنت به عنوان جایگزین دندان کشیده شده طبیعی بودن آن، ماندگاری بالا، جلوگیری از خرابی و آسیب دیدن دندان های کناری، ایجاد راحتی در غذا خوردن و ثابت بودن آن است. البته ایمپلنت محدودیت هایی مانند هزینه بالا و نیاز به انجام جراحی نیز دارد.

۲- بریج مری ‌لند

اگر دندان های کناری سالم باشند می توان برای پر کردن جای خالی دندان از بریج مری لند استفاده کرد. این ماده از سرامیک (زیرکونیا) ساخته شده است. برای استفاده از بریج مری لند نیاز است دندان های کناری سالم باشند تا به عنوان تکیه گاه استفاده شوند.

مهمترین ویژگی
مهم ترین مزیت بریج مری لند عدم نیاز به جراحی می باشد. درمان آن سریع انجام می شود و هزینه پایین تری نسبت به ایمپلنت دارد. البته استحکام و ماندگاری پایین تری دارد و عملکرد بریج به خوبی ایمپلنت نیست.

۳- فیلیپر دندان

برای پر کردن جای خالی دندان این مورد یک گزینه موقت به حساب می آید و فقط برای یک بازه زمانی خاص تا انجام درمان نهایی ایمپلنت و یا استفاده از بریج به کار برده می شود.

بیشتر بدانید: فیلیپر دندان چیست و انواع آن کدامند

فیلیپر از یک ریتینر تشکیل می شود که به همراه آن یک یا چند دندان مصنوعی متناسب با وضعیت خالی بودن دندان های فرد ساخته می شود. بیشترین اهمیت فیلیپر ها برای پر کردن جای خالی از نظر زیبایی برای یک دوره موقت می باشد تا درمان همیشگی آماده شود.

۴- پروتز دندان

رای پر کردن جای خالی دندان کشیده شده پارسیل یک نوع پروتز دندانی می باشد که برای آن قلاب های فلزی تعبیه شده است تا به دندان مجاور متصل گردد. این جایگزین دندان کشیده شده ثابت نیست چرا که فرد می تواند آن را برای شستشو از دهان خارج کند. در مواردی که تعداد دندان های از دست رفته بیش از یکی باشد می توان از این نوع پروتز استفاده کرد که هزینه نسبتا کمتری در مقیاس ایمپلنت دارد.

ساخت این پروتز به صورت سفارشی است و متناسب با دندان هر بیمار و مراجعه کننده ای به صورت خاص می باشد. از ویژگی مهم پروتز های دندانی می توان به قیمت پایین تر، عدم نیاز به جراحی، آماده شدن سریعتر و … اشاره کرد. البته استحکام و کارکرد مناسبی مانند ایمپلنت ارائه نخواهند کرد.

۵- کامپوزیت

دیگر ماده ای است که برای پر کردن دندان از آن استفاده می شود. البته نیاز به قالب گیری دارد و ماندگاری آن به شرایط دندان های کناری بستگی دارد.

برای اطلاعات بیشتر درباره کامپوزیت دندان و قیمت کامپوزیت دندان کلیک کنید.

۶- استفاده از لیزر در کشیدن دندان

یکی از روش های نوین برای کشیدن دندان، استفاده از لیزر می باشد. دستگاه های لیزر دندان پزشکی با سایر دستگاه های لیزر درمانی متفاوت هستند و دارای ویژگی های خاصی می باشند. کشیدن دندان با لیزر سبب می شود فرآیند بهبودی سریعتر انجام شود و میزان درد بخصوص در دندان هایی مانند دندان عقل کمتر باشد. متخصص دندانپزشکی در دو مرحله دندان را تحت تاثیر لیزر قرار می دهد. در فاز اول بافت اطراف دندان توسط لیزر نرم می شود از ریشه و محیط دندان جدا می گردد.

حالا می توان به آسانی دندان را از بافت لثه خارج کرد. در فاز دوم که برای ترمیم استفاده می شود ریشه دندان و محل خونریزی سوزانده می شود که این تابش لیزر سبب از بین رفتن هرگونه باکتری نیز می گردد و از ایجاد عفونت و دردهای بعدی جلوگیری می کند.

مهمترین مزیت های کشیدن دندان با لیزر  شامل حفظ ساختار استخوانی فک، عدم آسیب رسانی به فک، عدم نیاز به جراحی، کاهش احتمال ایجاد عفونت و خونریزی ثانویه، به حداقل رسیدن درد کشیدن دندان، ایجاد ایمنی بیشتر در بیماران خاص (مانند مبتلایان به ایدز و ..) و در نهایت کاهش زمان بهبودی کامل می باشد.

سوالات متداول

معمولا یک یا دو هفته طول می کشد دهانتان کامل خوب شود. بافت لثه و استخوان جدید رشد می کند. به مرور زمان جای خالی دندان از دست رفته باعث می شود دندان های دیگر به سمت آن کج شده و از ردیف خارج شوند. در نتیجه ممکن است پس از مدتی جویدن غذا سخت تر شود یا دائما ذرات غذا لای دندانهایتان گیر کند. از این رو برای جایگزینی دندان از دست رفته بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید.

در مورد دندان جلویی بالایی، ریشه دندان معمولا مخروطی شکل است پس مقاومت زیادی در مقابل بیرون کشیدن بروز نمی دهد. پس از کشیدن دندان های جلو باید به فکر جایگزینی دندان باشید. روشهای مرسوم برای پر کردن جای خالی دندان جلو عبارتند از بریج، دندان مصنوعی فلیپر و ایمپلنت دندان.

بهبودی اولیه معمولا یکی، دو هفته طول می کشد. با اقداماتی مثل شستشوی دهان با محلول گرم آب و نمک میتوانید بهبودی را تسریع کنید.

نه لزوما اما در بعضی موارد مجبور به این تصمیم می شوید. برخی از ریشه های دندان ها خیلی به عصب داخل فک نزدیک هستند و بیرون کشیدن ریشه ممکن است باعث آسیب دیدن همیشگی عصب شود. به همین خاطر برخی دندانپزشکان گاهی تصمیم می گیرند در هنگام کشیدن، ریشه دندان را در لثه بگذارند بماند.

درد و ورم تا ۱۰ روز بعد از کشیدن دندان طبیعی است اما باید رو به کاهش باشد اگر در حال زیاد شدن است به پزشکتان اطلاع دهید.

هنگام دندان کشیدن از بی حسی استفاده می کنند، اما ممکن است بعد از از بین رفتن اثر بی حسی جای دندان مقداری درد کند. اینکه دندان کشیدن درد دارد یا خیر، بستگی به خود دندان و آستانه درد شما دارد. اما در کل کشیدن دندان عقل بین دیگر دندان ها درد دارد.

اگر بعد از خارج کردن دندان دچار تب و لرز شده اید احتمال عفونت جای دندان، یا لثه وجود دارد، حتما این موضوع را به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

در گذشته به صورت رایج برای اکثر افراد بعد از ایجاد درد اولیه در آمدن دندان عقل، کشیدن آن تجویز می شد. اما در حال حاضر با رشد علم و به روز شدن نتایج پزشکی، ثابت شده است که در همه موارد نیاز نیست که دندان عقل کشیده شود. اگر بعد از انجام معاینات اولیه مشخص شود که جهت گیری دندان عقل مناسب و طبیعی است و فشاری به سایر دندان ها وارد نمی کند، متخصص توصیه می کند که از کشیدن آن خودداری شود. درد آن نیز بعد از چند روز آرام می گیرد.

افرادی که دچار درد در آمدن دندان عقل هستند باید به متخصص مراجعه کنند و وضعیت دندان آنها با کمک عکس های رادیوگرافی بررسی شود. در صورتی که شرایط زیر را داشته باشند نباید دندان عقل را بکشند:

  • جهت گیری دندان عقل طبیعی باشد.
  • به دندان های دیگر فشاری وارد نکند.
  • دندان عقل به صورت نهفته باقی نماند.
  • در دراز مدت سبب درد و عفونت در فک فرد نشود.
مقالات مرتبط

اشتراک گذاری مطلب در :

آنچه در این مطلب میخوانید

1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
287 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
الی
الی
6 ماه قبل

سلام من ۳۵ سالم هست یه دندون شیری داشتم که نیفتاده بود دندون ۴ بالا سمت چپ بود عکس انداختم ریشش پوسیده بود و مراجعه کردم دندانپزشک برام کشیدن ولی به سختی و دندان شکست و به زور ریششو خارج کردن و باز هم فشار اوردن که بقیه ریشرو دربیارن که اصلا نمیشد بعدش عکس گرفتن گفتن ریشه ای نمونده و استخوان فک بوده که میخواستم به زور و به اشتباه خارج کنن الان دو زوزه دندونو کشیدم شدیدا عفونت کرده و یه تیکه دندون تیز داخل لثم هست من استرس گرفتم که نکنه استخوان فکم که اومده جلو واقعا نمیدونم چیکار کنم درد خیلی شدیدی دارم و روزی سه تا مسکن میخورم ولی اثر نداره ممکنه استخوان فک اسیب دیده باشه و اینکه لبم و قسمتهایی از فک بالام و حتی فک‌پایین بی حس هست بعد حدود دو روز

رقیه
رقیه
7 ماه قبل

سلام من سه روز پیش دندونمو کشیدم الان دوباره خونریزی و لخته شده چیکار کنم

آرمان
آرمان
7 ماه قبل

سلام آقای دکتر ببخشید من امروز دندان عقل کاملا نهفته پایین سمت چپ رو جراحی کردم دکتر گفتن مجبور شدن قسمت از استخوان هم بردارن هنگام کشیدن دندان. بعد از سه ساعت از جراحی دچار گلودرد شدید شدم که حتی نمیتونم آب هم قورت بدم و دهانم هم به سختی میتونم باز بکنم. آیا این طبیعی هست چه قدر طول میکشه برطرف بشه این درد؟

آخرین ویرایش 7 ماه قبل توسط آرمان
هنگامه
هنگامه
7 ماه قبل

سلام. وقتتون بخیر. من ۴روز پیش سه تا دندان از سمت راست پایین رو کشیدم که یکیش خیلی سخت کشیده شد. الان بعد ۴روز دوباره خونریزی شروع شده. آیا طبیعیه؟؟

Aramesh
Aramesh
8 ماه قبل

سلام ببخشید کشیدن دندان ۴ برای انجام ارتودنسی طبیعی است؟
اخه همه دندون های من سالمن ولی دکتر بهم گفت باید دو تا دندون نیش رو بکشی

287
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x