مراقبت های بعد از تحویل پروتز دندان

آنچه در این مطلب میخوانید

[custom_table_of_contents]

مراقبت از پروتز های دندان مسئله ای است که باید جدی گرفته شود. پروتز های ثابت یا متحرک خود را هر روز با مسواک نرم و خمیر دندان شست و شو دهید. بهتر است پروتز های متحرک خود را شب ها از دهان خارج کنید. همچنین از خوردن غذاهای سفت و چسبناک جلوگیری کنید، سیگار نکشید، از دندان قروچه خودداری کنید.

مراقبت های بعد از پروتز دندان

ایمپلنت های دندانی مانند دندان های طبیعی در معرض پوسیدگی قرار ندارند اما رعایت بهداشت دهان در مورد آنها الزامی است .چرا که در صورت عدم رعایت بهداشت به شدت در معرض التهاب و عفونت قرار می گیرند .

بهترین راه برای حفظ بهداشت روکش های ایمپلنت

۱. استفاده از دستگاه هایی به نام واترجت است که آب یا دهانشویه را با فشار در اطراف ایمپلنت اعمال می کنند و باعث تمیز نگه داشتن لثه اطراف ایمپلنت های دندانی می گردد در غیر این صورت استفاده از مسواک های نرم و نخ دندان برای حفظ بهداشت لثه اطراف ایمپلنت کمک کننده می باشد.

واترجت دندان

با توجه به این مسئله که توصیه جدی به اتصال روکش های ایمپلنت در هنگام کنار هم قرار داشتن چندین ایمپلنت به دلایل بیومکانیک و افزایش طول عمر ایمپلنت ها می گردد و امکان نخ کشیدن بین روکش های مورد نظر به صورت معمول وجود ندارد باید برای رعایت بهداشت از نخ های مخصوص Floss Super و مسواک های بین دندانی استفاده می گردد.

نخ دندان superfloos

در مورد سمان یا چسب روکش های ایمپلنت با توجه به عدم ریسک پوسیدگی توصیه به استفاده از چسب های موقت دو دلیل :

  1. امکان اصلاح روکش در صورت پریدگی چینی یا شکست روکش
  2. و دوم در صورت وارد شدن نیروی بیش از حد به ایمپلنت، چسب دچار شکست شود و روکش خارج شود یا اینکه این نیروی مخرب به پیچ داخل استخوان وارد شود و منجر به مشکلات جدی آینده شود.

با توجه به موقت بودن چسب، امکان لق شدن روکش ایمپلنت وجود دارد که جای هیچ نگرانی نیست و باید در اسرع وقت به پزشک معالج مراجعه شود.

چسب روکش

در صورت اصرار بیمار به استفاده از چسب دایم تمام عواقب ذکرشده به عهده ی خود بیمار خواهد بود و بایستی از قبل به دستیاران اطلاع داده شود.

همچنین بخوانید: روش شستن دندان مصنوعی و سفید کردن آن

در هر کدام از موارد زیر جهت معاینه ایمپلنت دندانی به دندانپزشک مورد نظر مراجعه فرمایید :

  • مشاهده هرگونه التهاب و قرمزی در لثه اطراف ایمپلنت
  • خونریزی در لثه اطراف ایمپلنت در هنگام مسواک زدن
  • احساس هرگونه لقی بر روی روکش ایمپلنت
  • در صورت احساس تماس سنگین بر روی روکش ایمپلنت
  • در صورت هرگونه ترک یا شکستگی در روکش ایمپلنت
  • در صورت احساس درد در ناحیه ایمپلنت

در صورت عدم مشاهده هر کدام از موارد بالا توصیه به معاینه ایمپلنت و تهیه رادیوگرافی سالی یک بار بعد از تحویل روکش ایمپلنت میگردد .

مقالات مرتبط

اشتراک گذاری مطلب در :

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x