تراشیدن دندان برای کامپوزیت با اهداف زیر صورت می گیرد:
- دستیابی به ظاهری یکپارچه و زیبا
- ماندگاری بیشتر
- تراز بهتر بایت
- اتصال بهتر کامپوزیت به دندان
علت تراش دندان جهت نصب کامپوزیت
تراشیدن دندان برای کامپوزیت که به عنوان آمادهسازی دندان نیز شناخته میشود، یک مرحله مهم در استفاده از ونیرهای کامپوزیت است. در ادامه مهمترین دلایل این روش را ذکر میکنیم:
- اطمینان از تناسب و اتصال مناسب: تراشیدن دندانها سطح صاف و یکنواختی را برای چسبیدن کامپوزیت ایجاد میکند و پیوند بین کامپوزیت و دندان را تقویت میکند. این امر هم برای اهداف زیبایی شناختی و هم برای اهداف کاربردی ضروری است.
- دستیابی به ظاهر طبیعی: تراشیدن دندان به کامپوزیت اجازه میدهد تا به طور یکپارچه با دندانهای طبیعی ترکیب شوند. اگر دندانها به اندازه کافی آماده نشده باشند، کامپوزیت ممکن است بیش از حد ضخیم یا نامرتب به نظر برسند، که میتواند نتیجه زیبایی مورد نظر را کاهش دهد. با تراشیدن دندانها، روکشها میتوانند انحنای طبیعی و رنگ دندانهای موجود را تقلید کنند و در نتیجه لبخند هماهنگتری ایجاد کنند.
- بهبود طول عمر و دوام: سطح دندانی که به درستی آماده شده باشد، طول عمر کامپوزیت را افزایش میدهد. پیوند قویتر که از طریق تراشیدن دندان به دست میآید به جلوگیری از مشکلاتی در طول زمان کمک میکند و تضمین میکند که کامپوزیت سالها داوم میآورد.
- تسهیل تراز بهتر بایت: در مواردی که دندانها شلوغ یا نامرتب هستند، تراش دندان برای کامپوزیت میتواند فضای بیشتری ایجاد کند و باعث بهبود کلی بایت و عملکرد دندانها شود.
نحوه تراشیدن دندان برای کامپوزیت
تراشیدن دندان، که از نظر بالینی به عنوان “کاهش مینای دندان” یا “مینالوپلاستی” شناخته میشود، یک لایه نازک از مینای دندان را جدا میکند تا دندان برای کامپوزیت دندان آماده شود.
نکته: هدف از تراش دندان برای کامپوزیت این است که سطح دندان کمی زبر شود و کامپوزیت به خوبی به دندان بچسبد و احتمال جدا شدن یا جابجایی کاهش یابد.
متن انگلیسی:
“This is done using a dental handpiece or bur conducted under local anaesthesia to keep you comfortable.”
ترجمه فارسی: «این کار با استفاده از یک هندپیس دندانی یا فرز تحت بیحسی موضعی انجام میشود تا شما راحت باشید.»
به نقل از سایت finessedental
مقدار تراش دندان برای کامپوزیت
میزان مینای دندان برداشته شده در حین عمل روکش در بیماران مختلف متفاوت است. در برخی موارد، فقط ۰.۳ میلیمتر از دندان نیاز به تراشیدن دارد.
آیا کامپوزیت بدون تراش دندان ها قابل انجام است؟
ونیر کامپوزیت نیاز به آماده سازی دندان طبیعی و یا تراش ندارند. این روکشهای نازکتر، ساختار طبیعی دندان را بیشتر حفظ میکنند. بنابراین آنها گزینهای جذاب برای بسیاری از افرادی هستند که نمیخواهند دندان طبیعی خود را بتراشند.
نمونه درمان کامپوزیت دندان کلینک بابکان
کلینیک بابکان با استفاده از کمترین تراش بهترین نتیجه را برای مراجعین خود به همراه دارد.
بعد از تراش دندان میتوان کامپوزیت را برداشت؟
تراش دندان معمولا در ضخامت بسیار کمی صورت میگیرد و حتی در ونیر کامپوزیت نیازی به تراش دندان نیست. اما برای چسبیدن بهتر کامپوزیت اکثر مواقع دندان های طبیعی به مقدار کمتری تراش میخورند.
اگر بعد از کامپوزیت کردن و گذشت چند سال از کامپوزیتهای خود خسته شدید میتوانید آنها را بردارید. اما همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که تراش دندان برای کامپوزیت، باعث ضعیف شدن مینای دندان میشود و دندان بیشتر در معرض آسیب قرار میگیرد. ممکن است دندان نسبت به سرما، گرما، ضربه و پوسیدگی حساستر باشد. بنابراین بهترین راه نصب کامپوزیت جدید برای محافظت از دندانهای طبیعی است که قبلا تراش خوردهاند.
برای اطلاعات بیشتر: قیمت کامپوزیت دندان
نکته: اگر به هر دلیلی دندان دچار پوسیدگی و آسیب شود، دندانپزشک میتواند به راحتی کامپوزیت را برداشته و دندان را ترمیم کند و مجدد کامپوزیت را بچسباند.
آیا تراشیده شدن دندان برای ونیر درد دارد؟
تراش دندان برای کامپوزیت ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما این روش معمولا دردناک نیست. به طور کلی، نیازی به بیحسی نیست، زیرا هیچ سوراخ یا برش سطح دندان رخ نمیدهد.
از آنجایی که قبل از استفاده از کامپوزیت فقط یک لایه نازک از مینای دندان باید برداشته شود، معمولا نیازی به بیحس کردن آن ناحیه نیست. اکثر مردم در طول فرآیند تراش دندان برای کامپوزیت، احساس ناراحتی نمیکنند.
عوارض تراش دندان برای کامپوزیت
با اینکه کامپوزیت ها، از جمله ونیرهای پرسلن میتوانند لبخند شما را متحول کنند، اما معایبی نیز دارند که مهمترین آن تراش دندان برای کامپوزیت است.
در ادامه مهمترین عوارض ناشی از تراشیدن دندان برای کامپوزیت را شرح میدهیم:
- از دست دادن غیرقابل برگشت مینا: هنگامی که مینای دندان برداشته شود، نمیتواند بازسازی شود. این تغییر دائمی آسیبپذیری را در برابر حفره ها و پوسیدگی دندان افزایش میدهد، زیرا مینای دندان به عنوان یک سد محافظ برای بخش نرمتر زیر آن عمل میکند.
- افزایش حساسیت دندان: تراش دندان برای کامپوزیت بخش زیرین دندان را در معرض دید قرار میدهد که از مینای دندان حساستر است. تراش دندان میتواند منجر به افزایش حساسیت به تغییرات دما و برخی غذاها شود و در نتیجه باعث ناراحتی شود.
- آسیب پالپ: تراشیدن بیش از حد ممکن است پالپ دندان را در معرض آسیب قرار دهد که منجر به درد شدید و نیاز به درمانهای پیچیده مانند درمان کانال ریشه میشود.
- افزایش خطر شکستگی: با به خطر افتادن مینای محافظ دندان، دندانها بیشتر مستعد ترک خوردن و شکستگی میشوند که میتواند منجر به مشکلات بیشتر دندانی شود.
- پوسیدگی سریع دندان: تراش دندان برای کامپوزیت اگر به صورت نادرست باشد، به طور قابل توجهی پوسیدگی را تسریع کرده و بعدا منجر به درمانهای ترمیمی پرهزینه شود.
- تغییرات دائمی در دندان های طبیعی: این فرآیند ساختار طبیعی دندانها را برای همیشه تغییر میدهد، که میتواند برای افرادی که دندانهای سالمی دارند، خوشایند نباشد.
برای اطلاعات بیشتر: عوارض کامپوزیت دندان
کلام آخر
به طور خلاصه، تراش دندان برای کامپوزیت به منظور دستیابی به ظاهری طبیعی، اطمینان از پیوند قوی، ایجاد فضای کافی برای روکشها و رفع عیوب جزئی دندان ضروری است. در حالی که این فرآیند شامل برداشتن غیرقابل برگشت مینای دندان است، تکنیکهای مدرن ناراحتی را به حداقل میرسانند و تنظیمات دقیق را امکانپذیر میکنند و آن را به یک عمل رایج و موثر در دندانپزشکی زیبایی تبدیل میکنند.
شروع سفر به سمت یک لبخند کامل، چه با روکشهای چینی چه با ونیرهای کامپوزیت یا سایر گزینههای دندانپزشکی زیبایی، تصمیم مهمی است که نیاز به تفکر و بررسی دقیق دارد. فرآیند تراش دندان برای کامپوزیت، نگهداری و مزایا و معایب احتمالی، همگی در این انتخاب نقش اساسی دارند. امیدواریم پس از مطالعه این مقاله به پاسخ سوالاتی که در ذهن خود داشتید برسید و تصمیم درستی برای سلامتی دهان و دندانهای خود بگیرید.
سوالات متداول
هنگام آماده کردن دندانها برای لمینت، دندانپزشکان اغلب تقریبا ۰.۵ میلیمتر مینای دندان را برمیدارند، در حالی که آمادهسازی دندانها برای ونیرهای کامپوزیت معمولا نیاز به برداشتن کمتر از ۰.۲ میلیمتر دارد. بنابراین در کامپوزیت تراش کمتری روی دندان ایجاد می شود.
برای داشتن لبخندی یکدست و زیبا، تراز شدن همه دندانها ضروری است. برای این کار دندانپزشک در صورت نیاز دندانهای نیش و دندانهای جلویی را برای چسباندن کامپوزیت تراش میدهد.