ایمپلنت all on 4

ایمپلنت All-on-4 که برپایه چهار پیچ است و از روش های کارآمد برای جایگزینی دندان های از دست رفته در یک فک است  و به جای استفاده از تعداد زیاد ایمپلنت تنها از 4 پایه ایمپلنت برای یک دست دندان کامل برای فک بالا یا پایین استفاده می شود.

مزایای ایمپلنت All-on-4

  • دندان های ثابت و محکم
  • ماندگاری مادام العمر
  • ارتفای کیفیت زندگی و راحتی در جویدن
  • کاهش نیاز به پیوند استخوان
  • کاهش زمان درمان و دوره نقاحت
ایمپلنت all on 4
آنچه در این مطلب میخوانید

از دست دادن دندان ها تاثیر قابل توجهی در زندگی روزمره افراد دارد. در برخی از موارد فرد به دلیل بیماری، ضربه یا کهولت سن دندان های خود را در یک قوس کامل از دست می دهد. در این حالت گزینه های سنتی جایگزین مانند پروتز حین استفاده دچار لغزش، ناراحتی و محدود کردن فعالیت ها می شوند. ایمپلنت all on 4 یک جایگزین مناسب است که مشکلات دندان مصنوعی را حل می کند.

ایمپلنت all on 4 راه حلی دائمی برای جایگزینی چند دندان از دست رفته یا یک قوس کامل دندانی است. این پروتز دندانی با ۴ ایمپلنت به لثه متصل می شود. این نوع ایمپلنت نسبت به ایمپلنت سنتی رضایت بیشتری را در بین متقاضیان درمان جلب کرده است. هزینه کمتر، درمان کوتاهتر و جراحی کمتر تهاجمی از جمله مزایای این ایمپلنت هستند.

این نوع ایمپلنت ظاهر و عملکردی مشابه دندان های طبیعی ارائه می دهد، ثابت و غیرمتحرک است. دوره بهبودی متقاوتی در افراد مختلف دارد اما اغلب طی چند هفته بهبود می یابد.

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت all on 4 هستند؟

ایمپلنت all on 4 برای چه کسانی مناسب است

چه افرادی کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت all on 4 هستند؟ مناسب بودن این نوع از ایمپلنت ها به شرایط زیر بستگی دارد:

  1. سلامت کلی بدن و تراکم استخوان کافی: تراکم استخوان کافی برای ایجاد یک بستر محکم و پایدار برای حمایت از ایمپلنت ها ضروری است. سلامت عمومی بدن دوره بهبودی را کوتاهتر می کند.
  2. ملاحظات سنی: در حالی که ایمپلنت های all on 4 هیچ محدودیت سنی خاصی ندارد، با این حال بیماران قبل از انجام هر گونه روش کاشت به ساختار استخوان فک سالم و بالغ نیاز دارند. رشد استخوان نقش بسزایی در موفقیت و طول عمر ایمپلنت ها دارد.

متن انگلیسی:

“While there are no specific age restrictions, patients need healthy and mature jawbone structure before undergoing any implant procedure. Bone development plays a significant role in the success and longevity of implants.”

ترجمه فارسی: «در حالی که این نوع ایمپلنت محدودیت های سنی ندارد اما بیماران باید ساختار استخوانی سالم و بالغی در استخوان فک داشته باشند تا در فرآیند جراحی قرار بگیرند. رشد استخوان نقش بسیار مهمی در موفقیت و طول عمر ایمپلنت ها دارد.»

به نقل از سایت twogetherdental

  1. سابقه ابتلا به بیماری ها: برخی شرایط پزشکی، مانند دیابت کنترل نشده یا اختلالات خودایمنی، بر واجد شرایط بودن این روش تأثیر می گذارد. ارزیابی پزشکی کامل به تعیین اینکه آیا بیمار کاندید مناسبی است یا خیر کمک خواهد کرد.

مزایای ایمپلنت all on 4 نسبت به روش های دیگر چیست؟

مزایای ایمپلنت all on 4

ایمپلنت all on 4 نسبت به دیگر انواع ایمپلنت ها و پروتزهای دندانی چه مزیتی دارد؟ این مزایا عبارتند از:

  • بهبود ظاهر و افزایش اعتماد به نفس: ایمپلنت های All-on-4‌ به گونه ای طراحی شده اند که شبیه دندان های طبیعی به نظر می رسند و ظاهر دهان و چهره بیمار را بهبود می بخشند. فرد با اعتماد به نفس بیشتری صحبت می کند، غذا می خورد و لبخند می زند. پایداری بالای این نوع ایمپلنت نگرانی از جداشدن آنها را حین فعالیت از بین می برد.
  • حفظ سلامت دهان و دندان و استخوان فک: ایمپلنت های all on 4 دقیقا مشابه ریشه طبیعی دندان عمل می کند و با تحریک استخوان فک موجب پیشگیری از تحلیل آن می شود. این بدان معناست که استخوان فک در طول زمان حفظ می شود و ساختار فک و چهره فرد در طول زمان دچار افتادگی و پیری نمی شود.

بیشتر خوانید: ایمپلنت دو دندان کنار هم

  • بهبود عملکرد جویدن: پروتزهای All-on-4 به طور دائم به ۴ ایمپلنت دندانی متصل می شوند، که لغزش و حرکت دندان مصنوعی را کاهش می دهد، بنابراین بسیاری از مردم هنگام غذا خوردن و جویدن راحتی بیشتری را نسبت به پروتزهای سنتی تجربه می کنند. این ۴ ایمپلنت به شکلی استراتژیک و هوشمندانه طی فرآیند جراحی در فک قرار می گیرند.
  • ماندگاری طولانی مدت: ایمپلنت ها و پروتزهای دندانی All-on-4 راه حلی بادوام و طولانی مدت برای افرادی است که یک قوس کامل دندانی را از دست داده اند. معاینات منظم دندانپزشکی و رعایت مستمر بهداشت دهان و دندان از جمله فاکتورهای دوام طولانی مدت ایمپلنت all on 4 است.

دیگر مزایای ایمپنت all on 4

  • در بسیاری از موارد، دریافت یک مجموعه کامل از دندان های جدید در یک روز امکان پذیر است.
  • ایمپلنت all on 4 نیاز به جراحی زمان بر و دردناک پیوند استخوان را کاهش می دهد، حتی بیمارانی که مشکل از دست دادن استخوان فک بالایی یا سینوسی دارند می توانند این نوع ایمپلنت را دریافت کنند.

همچنین بخوانید: تفاوت متخصص ایمپلنت و دندانپزشک

  • انجام ایمپلنت all on 4 برای بیماران مبتلا به پوکی استخوان یا کمبود استخوان فک منعی ندارد.
  • اگر فرد به مجموعه کامل دندان نیاز داشته باشد، ایمپلنت all on 4 مقرون به صرفه تر از ایمپلنت های تکی است.
  • پس از بهبودی کامل دهان، اختلال محدودی در زندگی روزمره و حداقل محدودیت های غذایی فرد وجود دارد.

مراحل انجام ایمپلنت all on 4 چگونه است؟

مراحل انجام ایمپلنت all on 4 چگونه است

مراحل انجام ایمپلنت all on 4 را در ادامه بررسی می کنیم:

  1. ارزیابی کامل وضعیت دهان و دندان بیمار و برنامه ریزی

در این مرحله متخصص دندانپزشکی دهان و دندان بیمار را بررسی می کند. وضعیت کلی لثه و تراکم استخوان فک و رادیوگرافی برای ارزیابی دقیق تر انجام می شود. امروزه برخی از کلینیک‌های دندانپزشکی پیشرفته از نرم ‌افزار طراحی لبخند دیجیتال و ابزارهای کاشت ایمپلنت کامپیوتری استفاده می کنند.

مطالعه کنید: ایمپلنت تک دندان

  1. قرار دادن ایمپلنت all on 4 در دهان

چهار ایمپلنت در هر قوس دندان قرار می گیرند. یک تکنیک جراحی کم تهاجمی است و ایمپلنت ها با استراتژی خاصی و بدون وارد شدن به ناحیه سینوسی قرار می گیرند. نحوه قرارگیری آنها به شکلی است که حداکثر پشتیبانی و ثبات را برای دندان مصنوعی فراهم می کند و فرد را از انجام پیوند استخوان بی نیاز می کند. برای کاهش درد از بی حسی موضعی یا وریدی استفاده می کنند.

مطالعه کنید: پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت دندان

  1. ادغام ایمپلنت با استخوان فک

پس از کاشت ایمپلنت، بیمار تا زمان ادغام کامل ایمپلنت با فک از یک پروتز موقت استفاده می کند. در این فرآیند ایمپلنت با استخوان فک ترکیب می شود. با ادغام کامل یک پایه بادوام و محکم بین ایمپلنت و استخوان فک ایجاد می شود. این فرآیند استئواینتگراسیون (به انگلیسی: Osseointegration) نام دارد.

متن انگلیسی:

“Some mild discomfort may be experienced after the procedure, but this can be managed with prescribed pain medications.”

ترجمه فارسی: «کمی احساس درد و ناراحتی پس از انجام فرآیند احساس می شود اما با داروهای تجویزی مسکن در قابل کنترل است.»

طبق وبسایت twogetherdental این درد و ناراحتی قابل انتظار و طبیعی است و خوشبختانه از بین می رود

  1. جایگزینی پروتز دائمی

پس از اتمام فرایند ادغام پروتز موقت با دائمی جایگزین می‌شود. این پروتز به صورت کاملا شخصی سازی شده و مطابق با نیازها و ساختار دهان و دندان بیمار و در تطابق کامل با چهره وی ساخته می شود. پس از این مرحله نوبت به آشنایی با نکات و اصول مرقبتی می رسد که مسئولیت کاملش با بیمار است.

مدت زمان بهبودی بعد از ایمپلنت all on 4 چقدر است؟

بهبودی ابتدایی و رفع عوارض موقت تقریبا یک تا دو هفته زمان می برد. پس از آن نوبت به ادغام کامل ایمپلنت با استخوان فک می رسد که تقریبا ۶ ماه زمان می برد. در این مدت زمان فرد از پروتز موقت استفاده می کند و به محض بهبودی کامل با پروتز دائمی تعویض می شود.

آیا ایمپلنت all on 4 درد دارد؟

ایمپلنت all on 4 تحت بی حسی موضعی یا آرامبخش داخل وریدی انجام می شود تا فرد کمترین میزان درد یا ناراحتی را تجربه کند. کمی ناراحتی خفیف پس از عمل طبیعی و موقت است و با انواع مسکن ها از بین می برود.

مراقبت های بعد از ایمپلنت all on 4 چیست؟

مراقبت‌های بعد از ایمپلنت all on 4

برای آشنایی دقیق شما عزیزان با نکات مراقبتی بعد از قرار دادن ایمپلنت all on 4، اصول مراقبتی را در بازه های زمانی مختلف و مراحل بهبودی در هر مرحله بررسی کرده ایم.

بلافاصله پس از عمل (۲۰ ساعت ابتدایی)

  • قرار دادن کمپرس سرد در محل جراحی
  • دراز کشیدن و بالا بردن سر برای کاهش تورم و خونریزی

۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از عمل

  • برای بهبودی سریع تر و افزایش جریان خون در محل جراحی از کمپرس گرم استفاده کنید.
  • استراحت کافی و پرهیز از فعالیت فیزیکی شدید

هفته اول

  • اجتناب از مصرف غذاهای سفت و گرم؛ جایگزینی با سوپ، ماست و خوراکی های مقوی و آبکی
  • نوشیدن آب و مایعات کافی (با دمای مناسب)
  • شستشوی دهان و دندان با دهانشویه

مطالعه کنید: بهترین متخصص ایمپلنت دندان

هفته دوم به بعد

  • با پیشرفت روند بهبودی، به آرامی غذاهای نرم را وارد رژیم غذایی خود کنید.
  • برای رعایت بهداشت دهان و دندان در کنار دهانشویه و آب نمک از مسواک نرم استفاده کنید.

**نکته ۱: در تمام این مدت از دست زدن به محل ایمپلنت و زبان زدن خودداری کنید. تا زمان بهبودی کامل اصلا الکل، سیگار یا دخانیات مصرف نکنید.

همچنین بخوانید: درصد موفقیت کاشت ایمپلنت دندان

**نکته ۲: هنگام تمیز کردن ایملپنت باید به بافت لثه اطراف ایمپلنت توجه زیادی کنید؛ ذرات غذا در این قسمت از لثه (زیر پروتز دندانی) گیر می کنند. برای تمیز کردن از نخ دندان نازک و مسواک گرد کوچک استفاده کنید. پس از اتمام جراحی دندانپزشک یا کمک دندانپزشک آموزش های لازم درباره نحوه تمیز کردن ایمپلنت را به شما می دهند.

بعد از ایمپلنت دندان all on 4 چه چیزی بخوریم؟

در چند روز اول یا بیشتر، برای کاهش درد و تسریع بهبودی، به رژیم غذایی آبکی محدود خواهید شد. انواع آبگوشت و سوپ مانند سوپ سبزیجات خامه ای و نوشیدنی های جایگزین غذا مثا اسموتی های میوه ای بدون دانه های زیاد، میلک شیک و نوشیدنی های پروتئینی انتخاب های خوبی به حساب می آیند.در ماه اول اصلا از نی استفاده نکنید.

(مکیدن موجب از بین رفتن لخته‌های خونی، خونریزی و تاخیر در بهبودی می شود.) نوشیدنی‌های مرکباتی مانند آب پرتقال را محدود کنید. این نوشیدنی‌ها سرشار از اسید هستند که به مینای دندان آسیب می رسانند.بعد از چند روز و مشاهده بهبودی می‌ توانید غذاهای نرم مانند تخم‌ مرغ با پنیر خامه‌ای، پوره سیب‌زمینی و جو دو سر پرک پخته شده با میوه له شده میل کنید.

همچنین بخوانید: دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت

برای چند ماه آینده، سراغ غذاهایی بروید که به جویدن کمی نیاز دارند. در این مدت فک هنوز در حال بهبودی و پیوند با ایمپلنت ها است تا به بخشی طبیعی از دهان شما تبدیل شود و خوردن غذاهای سفت، ترد و جویدنی این روند را مختل می کند.

آیا ایمپلنت all on 4 دائمی است؟

آیا ایمپلنت all on 4 دائمی است؟

 

بله، ایمپلنت های all on 4 دوام طولانی (بین ۵ سال تا ۴۰ سال) دارند. به طور متوسط طول عمر این نوع ایمپلنت همان ۲۰ سال است که بستگی به توجه بیمار در مراقبت های روزانه و همچنین مواد به کار رفته در ایمپلنت (زیرکونیا، تیتانیوم بادوام و هیبربد اکریلیک) دارد.

معایب ایمپلنت all on 4 چیست؟

ایمپلنت all on 4 مانند دیگر روش های جراحی دندان معایب، خطرات و عوارض بالقوه ای دارد. این خطرات با انتخاب دندانپزشک باتجربه و تکنیک جراحی اصولی به حداقل می رسد. برخی از این خطرات عبارتند از:

  • عفونت: بهترین راه پیشگیری از عفونت (درد، سوزش و ترشح چرکی) جدی گرفتن نکات بهداشتی مراقبتی است.
  • شکشستن ایمپلنت در فک: قرار دادن نامناسب ایمپلنت در استخوان فک و تراکم پایین استخوان منجر به این عارضه می شود.

همچنین بخوانید: محدوده سنی ایمپلنت دندان

  • آسیب عصبی: آسیب به عصب در حین جراحی رخ می دهد و منجر به تغییر حس در ناحیه دهان می شود. تکنیک های جراحی ماهرانه و کاشت دقیق ایمپلنت این خطر را به حداقل می رساند.

واکنش های حساسیت زا، شکستگی و ساییدگی پروتز دندانی و احساس ناراحتی بعد از عمل از دیگر عوارض به حساب می آید. هزینه بالای این نوع پروتز از دیگر معایب آن به شمار می رود. در برخی از موارد استخوان اطراف پین ایمپلنت به خوبی رشد نمی کند و موجب شکستگی پیچ می شود.

هزینه ایمپلنت all on 4 چقدر است؟

هزینه ایمپلنت all on 4

هزینه ایمپلنت all on 4  به چند فاکتور مختلف بستگی دارد؛ مثلا تعداد ایمپلنت های مورد نیاز برای هر قوس و مواد استفاده شده در کاشت ایمپلنت ها. علاوه بر این تبحر و تخصص دندانپزشک، موقعیت جغرافیایی مطب، پوشش بیمه و مواردی از این دست روی قیمت نهایی این نوع ایمپلنت ها تاثیرگذار هستند. اما معمولا هزینه این نوع ایمپلنت ها به صورت تقریبی از ۴۰ میلیون تومان تا ۱۰۰ میلیون تومان برای هر قوس دندانی متفاوت است.

کلام پایانی

ایمپلنت All 4 با ۴ ایملپنت به استخوان فک بالا یا پایین متصل شده و پروتز روی آن قرار می گیرد. ظاهر و عملکرد این نوع ایمپلنت مشابه دندان های طبیعی است و به مراقبت و شستشوی مستمر و روزانه احتیاج دارد. این نوع ایمپلنت برای افراد با سلامت عمومی بدن، سلامت لثه و تراکم کافی استخوان فک مناسب هستند. دوره بهبودی این نوع ایمپلنت بین  ۳ تا ۶ ماه است.

سوالات متداول

  1. آیا ایمپلنت دندان ایمپلنت All 4 برای هر دو فک بالا و پایین مناسب است؟

بله، ایمپلنت ایمپلنت All 4 هم برای فک بالا و هم برای فک پایین کاربرد دارد.

  1. جراحی ایمپلنت all on 6 چقدر طول می کشد؟

روش کاشت ایمپلنت ایمپلنت All 4 در چند ساعت انجام می شود. فرآیند بهبودی طولانی است و به ۳ الی ۶ ماه زمان احتیاج دارد.

[custom_table_of_contents]

مشاوره رایگان

مقالات مرتبط

اشتراک گذاری مطلب در :

از ۱ تا ۵ به خدمات درمانی که دریافت کرده اید امتیاز دهید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
به خدمات درمانی که دریافت کرده اید نظر دهید.x