ایمپلنت تک دندان

آنچه در این مطلب میخوانید

[custom_table_of_contents]

در دندانپزشکی از ایمپلنت تک دندان برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته استفاده می‌شود. این روش شامل قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک است که با گذشت زمان با استخوان جوش می‌خورد و یک پایه پایدار برای تاج ایجاد می‌کند که هم عملکرد و هم زیبایی دندان اصلی را بازیابی می‌کند. مهمترین مزایای این ایمپلنت عبارتند از:

  • زیبایی ظاهری
  • عملکردی مانند دندان طبیعی
  • حفظ استخوان فک
  • ماندگاری طولانی
ایمپلنت تک دندان

ایمپلنت تک دندان چیست؟

ایمپلنت تک دندان یک روش دندانپزشکی است که شامل جایگزینی دندان از دست رفته با یک ایمپلنت است. این روش یکی از موثرترین و ماندگارترین راه‌حل‌ها برای جایگزینی دندان از دست رفته در نظر گرفته می‌شود، زیرا ظاهر و عملکرد یک دندان طبیعی را تقلید می‌کند.

مراحل ایمپلنت تک دندان

مراحل ایمپلنت تک دندان

این نوع ایمپلنت یک روش دندانپزشکی دقیق و چند مرحله‌ای است که شامل جایگزینی دندان از دست رفته با یک ایمپلنت است. در اولین مرحله فرد توسط دندانپزشک معاینه می‌شود و پس از بررسی عکس‌های مربوط به دندان‌ها و فک بیمار، دندانپزشک تشخیص می‌دهد که آیا فرد کاندید مناسبی برای ایمپلنت است یا خیر.

متن انگلیسی:

“To be considered a candidate for dental implants, your jawbone needs to be strong enough to support the implant. The surrounding tissue and nearby teeth have to be in good health.”

ترجمه فارسی:

«برای اینکه به عنوان کاندیدای ایمپلنت دندان در نظر گرفته شوید، استخوان فک شما باید به اندازه کافی قوی باشد تا از ایمپلنت پشتیبانی کند. بافت اطراف و دندان‌های مجاور باید از سلامت خوبی برخوردار باشند.»

به نقل از سایت colgate

کل فرآیند کاشت ایمپلنت تک دندان ممکن است ماه‌ها طول بکشد، اما نتیجه ارزشش را دارد. اگر دندانپزشک تشخیص دهد که استخوان فک به اندازه کافی برای کاشت محکم نیست، اولین قدم پیوند استخوان خواهد بود. پیوند استخوان استفاده از منبع دیگری (یا استفاده از مواد مصنوعی) و افزودن آن به فک برای قوی‌تر کردن آن است. در این مرحله، فک شما به ۴ تا ۱۲ ماه زمان نیاز دارد تا قبل از کاشت ایمپلنت بهبود یابد.

کاشت ایمپلنت دندان نیاز به جراحی دارد که معمولا از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. دندانپزشک لثه را برش می‌دهد تا سوراخی در آن ایجاد کند. سپس پایه ایمپلنت در آن قرار می‌گیرد.

پس از گذشت چند ماه، هنگامی که ایمپلنت به درستی با استخوان ترکیب شد، دندانپزشک اباتمنت را روی ایمپلنت قرار می‌دهد. زمانیکه لثه‌ها در اطراف اباتمنت بهبود می‌یابند، یک تاج موقت روی ایمپلنت قرار داده می‌شود. پس از بهبودی، دندانپزشک تاج نهایی روی ایمپلنت قرار می‌دهد. تاج به گونه‌ای طراحی می‌شود که از نظر رنگ، شکل و اندازه با دندان‌های طبیعی فرد مطابقت داشته باشد. بدین ترتیب فرآیند ایمپلنت تک دندان تکمیل می‌شود.

فواید ایمپلنت تک دندان

فواید ایمپلنت تک دندان

ایمپلنت تک دندان مزایای زیادی نسبت به سایر گزینه‌های جایگزینی دندان دارد. ایمپلنت علاوه بر اینکه از نظر ظاهر و عملکرد مانند یک دندان طبیعی است، در عین حال بدون اینکه سلامت دندان‌های مجاور را به خطر بیندازد جای دندان خالی را پر می‌کند. مهمترین مزایای این ایمپلنت عبارتند از:

  1. عملکردی مانند ریشه دندان دارد و باعث حفظ ساختار و سلامت استخوان فک می‌شود.
  2. ماندگاری برای تمام عمر با رعایت بهداشت دهان و دندان
  3. رضایت بالای بیماران
  4. بهبود عزت نفس و کیفیت زندگی
  5. مراقبت از آن آسان است و پوسیده نمی‌شود.
  6. زیبایی بهتری دارد.
  7. می‌توانید غذاهای مورد علاقه خود را بخورید.
  8. به دندان‌های سالم و مجاور آسیب نمی‌رساند.
  9. بهبود تکلم

همچنین بخوانید: بهترین برندهای ایمپلنت در ایران

طول عمر ایمپلنت تک دندان

از آنجایی که سه جزء وجود دارد که از نظر فنی یک ایمپلنت دندانی واحد را تشکیل می‌دهند، این اجزای مختلف باید در هنگام تعیین مدت زمان ماندگاری و ترمیم ایمپلنت در نظر گرفته شوند. در بیشتر موارد، پایه ایمپلنت طولانی‌ترین دوام را دارد، زیرا با استخوان اطراف جوش می‌خورد و مستقیما در معرض آسیب قرار نمی‌گیرد. بیشتر منابع میانگین طول عمر یک پایه ایمپلنت دندان را حدود ۲۵ سال یا بیشتر ذکر کرده‌اند.

دو جزء دیگر، اباتمنت و تاج، بیشتر در معرض آسیب هستند و ممکن است در نهایت نیاز به تعویض داشته باشند. به طور کلی، زمان ترمیم ایمپلنت تک دندان ممکن است تقریبا هر ۱۵-۱۰ سال یکبار باشد، زیرا نیروهای ثابت جویدن و گاز گرفتن در نهایت سطح تاج را از بین می‌برد.

هدف اصلی از کاشت ایمپلنت تک دندان چیست؟

طول عمر ایمپلنت تک دندان

هدف اصلی ایمپلنت تک دندان، در درجه اول جایگزین دندان از دست رفته است که شبیه دندان طبیعی بیمار عمل کرده و جویدن و صحبت کردن را آسان می‌کند. سایر اهداف ایمپلنت تکی عبارتند از:

از دست دادن دندان می‌تواند منجر به جای خالی در دهان شود که زیبایی لبخند فرد را از بین می‌برد و بر اعتماد به نفس و ظاهر کلی تأثیر می‌گذارد.

ایمپلنت راه‌حلی بادوام و ماندگار است که اغلب با مراقبت مناسب تا آخر عمر باقی می‌مانند. این باعث می‌شود آنها در دراز مدت انتخابی مقرون به صرفه باشند.

حفظ سلامت دهان و دندان و جلوگیری از جابجایی دندان‌ها از دیگر اهداف انجام ایمپلنت تک دندان است. جای دندان خالی می‌تواند منجر به مشکلات مختلف سلامت دهان شود. دندان‌های مجاور ممکن است در اثر زیاد بودن فضل جابجا شوند و باعث ناهماهنگی و مشکلات بایت شوند. علاوه بر این، یک دندان از دست رفته می‌تواند بر یکپارچگی استخوان فک تأثیر بگذارد و منجر به تحلیل رفتن استخوان شود. ایمپلنت تک دندان نه تنها جای خالی را پر می‌کند، بلکه استخوان را نیز تحریک می‌کند و از تحلیل آن جلوگیری می‌کند. در وضعیت‌های خاص مثل انحراف میدلاین یا ناهماهنگی خط وسط دندان، ایمپلنت تک دندان بسیار کمک کننده است.

متن انگلیسی:

“A single tooth implant functions like a natural tooth, allowing you to bite, chew, and speak without any discomfort or hindrance. Unlike removable dentures, implants are permanent and stable.”

ترجمه فارسی:

«ایمپلنت تک دندان مانند یک دندان طبیعی عمل می‌کند و به شما امکان می‌دهد بدون هیچ گونه ناراحتی یا مانعی گاز بگیرید، بجوید و صحبت کنید. برخلاف پروتزهای متحرک، ایمپلنت‌ها دائمی و پایدار هستند.»

به نقل از سایت lakeshoredentalstudio

عدم کاشت به موقع ایمپلنت تک دندان چه عواقبی دارد؟

به تعویق انداختن کاشت ایمپلنت تک دندان می‌تواند منجر به چندین عواقب مهم شود که هم بر سلامت دهان و هم بر سلامت کلی تأثیر می‌گذارد. در زیر به مهمترین موارد اشاره می‌کنیم:

  • از دست دادن استخوان: یکی از مهمترین خطرات تاخیر در کاشت ایمپلنت دندان، از دست دادن استخوان است. زمانی که دندانی از بین می‌رود یا کشیده می‌شود، استخوان فک به مرور زمان به دلیل عدم تحریک شروع به تحلیل می‌کند. این فرآیند ساختار استخوان را تضعیف می‌کند و موفقیت جراحی ایمپلنت دندان را به خطر می‌اندازد.
  • جابجایی دندان‌ها: دندان‌های مجاور تمایل به جابجایی به فضای خالی دارند. این حرکت می‌تواند منجر به مشکلات ناهماهنگی، مشکلات بایت و عوارض بیشتر دندانی شود. با به تعویق انداختن درمان ایمپلنت دندان، احتمال جابجایی دندان‌ها از موقعیت مناسب خود را افزایش می‌دهید، که می‌تواند بر عملکرد کلی و زیبایی لبخند شما تأثیر بگذارد.
  • بدتر شدن سلامت دهان و دندان: جای خالی در لبخند شما نه تنها بر ظاهر دندان‌ها بلکه بر سلامت کلی دهان شما نیز تأثیر می‌گذارد بلکه بستر مناسبی برای باکتری‌ها ایجاد می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های لثه، پوسیدگی دندان و سایر عفونت‌های دهان را افزایش می‌دهد.
  • تغییر در ساختار صورت: از دست دادن دندان‌ها می‌تواند به مرور زمان ظاهر صورت را فرورفته کند. بدون دندان‌، گونه‌ها ممکن است توخالی به نظر برسند و خط فک کوچک شود. ایمپلنت دندان با حفظ تراکم استخوان و ایجاد ثبات برای دندان‌های جایگزین به حفظ ساختار صورت کمک می‌کنند. تاخیر در درمان ایمپلنت تک دندان می‌تواند روند پیری را تسریع کند و زیبایی چهره شما را تحت تاثیر قرار دهد.
  • افزایش پیچیدگی درمان: اگر زمان زیادی جای دندان خالی باشد، ممکن است اقدامات بیشتری برای انجام ایمپلنت در آینده لازم باشد. ممکن است بیمار نیاز به پیوند استخوان یا لیفت سینوس داشته باشد که درمان را پیچیده می‌کند و هزینه‌ها را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، مدت ممکن است به دلیل جابجایی دندان‌ها، فضای کافی برای ایمپلنت جدید کم باشد و کار دندانپزشکی را پیچیده کند.

مراقبت از ایمپلنت تک دندان

روش های جایگزین برای کاشت ایمپلنت تک دندان

موارد زیر دو جایگزین برای کاشت ایمپلنت تک دندانی هستند که هر یک را به صورت جداگانه شرح می‌دهیم:

  1. بریج‌های دندانی: هنگامی که  روش پل دندان یا بریج برای جایگزینی دندان انتخاب می‌شود، روی دندان‌های مجاور تاج‌هایی قرار می‌گیرد و یک دندان جایگزین کاذب در بین آنها قرار می‌گیرد که جای دندان از دست رفته را پر می‌کند. دندان‌های مجاور ابتدا باید کمی تراشیده شوند تا روکش‌ها به درستی چسبانده شوند. این روش یک گزینه جایگزینی دائمی دندان است.
  2. پروتز متحرک: یک پروتز متحرک می‌تواند برای جایگزینی دندان از دست رفته استفاده شود و انتخاب محبوب در بین کسانی است که نمی‌خواهند بریج دندان دائمی در دهان خود داشته باشند. پروتز متحرک اغلب توسط دندان‌های مجاور در جای خود نگه داشته می‌شود. پروتزهای متحرک اغلب از اکریلیک یا نایلون ساخته می‌شوند و گزینه‌ای غیر تهاجمی هستند که توسط بسیاری از افرادی که فقط یکی از دندان‌های خود را از دست داده‌اند انتخاب می‌کنند.

برای اطلاعات بیشتر: بریج بهتر است یا ایمپلنت

مراقبت از ایمپلنت تک دندان

مراقبت از ایمپلنت دندان برای افزایش طول عمر و عملکرد آن بسیار مهم است. مراقبت و نگهداری صحیح باعث افزایش ماندگاری ایمپلنت می‌شود. در زیر مهمترین اقداماتی که باید برای مراقبت از ایمپلنت تک دندان انجام دهید را ذکر می‌کنیم:

مراقبت از ایمپلنت تک دندان

  • در ۲۴  ساعت اول از مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن محل ایمپلنت جهت بهبودی جای زخم خودداری کنید.
  • اگر داروی خاصی مانند قرص‌های ضد درد و آنتی‌بیوتیک‌ها تجویز شده است طبق دستور دندانپزشک مصرف کنید.
  • مسواک زدن ملایم را با یک مسواک نرم شروع کنید و از تماس مستقیم مسواک با محل ایمپلنت خودداری کنید.
  • برای نوشیدن مایعات از نی استفاده نکنید و هرگز تف نکنید، زیرا این اقدامات باعث از بین رفتن لخته‌های خونی می‌شوند و روند بهبودی را به تاخیر می‌اندازند.
  • از استعمال دخانیات و نوشیدنی‌های الکلی خودداری کنید.
  • پس از بهبودی کامل، روزانه دو بار مسواک بزنید. از یک مسواک نرم و خمیر دندان غیر ساینده برای مسواک زدن تمام سطوح دندان از جمله ایمپلنت دو بار در روز استفاده کنید.
  • از نخ دندان یا یک برس بین دندانی که برای ایمپلنت طراحی شده است استفاده کنید تا پلاک اطراف ایمپلنت را بدون ایجاد تحریک از بین ببرید.
  • حداقل یک هفته بعد از جراحی از غذاهای نرم استفاده کنید تا از وارد کردن فشار به ایمپلنت جلوگیری کنید.
  • برای اطمینان از سلامت ایمپلنت و بافت‌های اطراف خود، هر شش ماه یکبار برای تمیز کردن و معاینات حرفه‌ای به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک شما وضعیت ایمپلنت شما را کنترل می‌کند و در صورت لزوم تمیز کردن عمیق را انجام می‌دهد.
  • از دهانشویه ضد میکروبی طبق دستور دندانپزشک خود برای کاهش باکتری‌های موجود در دهان در مرحله بهبود اولیه استفاده کنید.

برای اطلاعات بیشتر: مراقبت از ایمپلنت دندان پس از جراحی

درصد موفقیت ایمپلنت تک دندان چقدر است؟

به طور کلی، ایمپلنت دندان به گونه‌ای طراحی شده است که به عنوان یک دندان ثابت در دهان شما باشد. در واقع، مطالعات میزان موفقیت ۹۰ تا ۹۵ درصدی ایمپلنت‌های دندانی را در یک دوره ۱۰ ساله گزارش کرده‌اند. با این حال، ممکن است ایمپلنت دندان در ماه‌ها یا سال‌های پس از کاشت با شکست مواجه شود.

همچنین بخوانید: درصد موفقیت کاشت ایمپلنت دندان چقدر است؟

قیمت ایمپلنت تک دندان

قیمت ایمپلنت تک دندان نسبت به ایمپلنت چند دندان کمتر است. قیمت این نوع  ایمپلنت بسته به موقعیت دندان، برند ایمپلنت، تکنیک جراحی مورد استفاده و مرکز درمانی که ایمپلنت را انجام می‌دهید متغیر است.

هزینه ایمپلنت دندان با توجه به مورد شما تعیین می‌شود. برخی از موارد ساده‌تر هستند در حالی که برخی دیگر نیاز به پیوند استخوان دارند که بر هزینه نهایی تأثیر می‌گذارد. به طور کلی قیمت این ایمپلنت از ۱۰ میلیون تومان شروع می‌شود.

قیمت ایمپلنت تک دندان

سوالات متداول

۱. زمان بهبودی پس از کاشت ایمپلنت دندان چقدر است؟

بسته به نحوه پاسخ بدن و وضعیت سلامت فرد، زمان بهبودی و بهبودی ممکن است بین سه تا شش ماه طول بکشد. این زمان به ایمپلنت اجازه می‌دهد تا با  استخوان فک ادغام شود.

۲. چه کسانی واجد شرایط ایمپلنت تک دندانی هستند؟

هر فردی واجد شرایط کاشت تک دندانی نیست. افرادی که بهداشت دهان و دندان خوبی دارند، لثه‌های سالم و استخوان فک سالمی دارند بهترین کاندید برای ایمپلنت هستند.

برای اطلاعات بیشتر: چه کسانی نمی توانند ایمپلنت کنند؟

۳. آیا سیگار کشیدن بر موفقیت ایمپلنت تاثیر می‌گذارد؟

بله. ایمپلنت‌های دندانی حدود ۶ ماه طول می‌کشد تا بهبود یابند، بنابراین سیگار کشیدن در این دوره زمانی مضر است. تحقیقات نشان داه‌اند که کشیدن سیگار و مصرف نوشیدنی‌های الکل روند بهبود ایمپلنت‌های دندانی را کند می‌کند، بنابراین باید تا حد امکان از این کار اجتناب کنید.

۴. آیا هزینه کاشت ایمپلنت تک دندان تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار می‌گیرد؟

خیر. ایمپلنت تک دندان تحت پوشش بیمه‌های درمانی اعم از بیمه‌های تکمیلی و دولتی قرار نمی‌گیرد.

کلام پایانی

ایمپلنت تک دندانی ظاهر، احساس و عملکردی شبیه به یک دندان طبیعی دارد. فرآیند ایمپلنت ممکن است چندین ماه طول بکشد، اما راه‌حلی بادوام و طولانی مدت برای جایگزینی دندان از دست رفته ارائه می‌دهد. بهداشت دهان و دندان و معاینات دندانپزشکی منظم برای ماندگاری و افزایش عمر ایمپلنت شما ضروری است.

مقالات مرتبط

اشتراک گذاری مطلب در :

از ۱ تا ۵ به خدمات درمانی که دریافت کرده اید امتیاز دهید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
به خدمات درمانی که دریافت کرده اید نظر دهید.x