روکش دندان جلو

روکش دندان که به شکل تاح دندان ساخته شده به شکل یک پوشش مصنوعی است که روی دندان های ضعیف و یا اسب دیده قرار می گیرد. و دندان را از اسیب های بیشتر محافظت می کند و ظاهری زبیا به دندان می دهد.

روکش دندان جلو
آنچه در این مطلب میخوانید

روکش دندان جلو برای محافظت و حمایت از دندان آسیب دیده ساخته می شوند. این روکش ها معمولا ضخامتی در حدود ۲ میلی متر دارند تا ظاهر طبیعی داشته باشند. روکش‌ دندان جلو عملکرد و ظاهر دندان آسیب دیده شما را بهبود می بخشند و شبیه دندان های طبیعی اطراف هستند. مواد مختلفی برای تهیه روکش ها استفاده می شوند که با توجه به نیاز بیمار، دندانپزشک بهترین نوع روکش را انتخاب می کند. مهمترین مزایای روکش دندان جلو عبارتند از:

  • بهبود ظاهر دندان های جلویی
  • تقویت دندان آسیب دیده
  • بهبود عملکرد دندان طبیعی فرد
  • افزایش زیبایی لبخند
  • پوشاندن سطح ترک خورده یا پوسیده دندان های جلویی

روکش دندان جلو چیست؟

روکش دندان جلو چیست

روکش دندان جلو در دندانپزشکی برای ترمیم دندان های ضعیف، شکسته یا پوسیده به کار می‌ رود. برای ساخت روکش می توان از مواد مختلفی مانند چینی، سرامیک و زیرکونیا استفاده کرد. فلز به دلیل اینکه ظاهر جذاب و زیبایی ندارد، برای دندان های جلو مناسب نیست. روکش های دندان های جلو با دقت طراحی شده اند تا با دندان های طبیعی ترکیب شوند و لبخندی بی عیب و نقص و ظاهری طبیعی به دندان بیمار بدهد.

روکش دندان جلو در اصل از دندان نیمه آسیب دیده محافظت می کند. روکش های دندان جلو معمولا حدود ۲ میلی متر ضخامت دارند و از چینی ساخته می شوند تا ظاهر دندان های طبیعی و اطراف شما را تقلید کنند. روکش دندان‌ جلویی به دلایل مختلفی با روکش های دیگر متفاوت است از جمله:

  • شکل و اندازه: دندان های جلویی شکل و اندازه‌ های منحصر به ‌فردی دارند، بنابراین روکش های آنها به گونه‌ ای طراحی شده است که با این خطوط طبیعی مطابقت داشته باشد و به طور یکپارچه با دندان های کنار ترکیب شود.
  • رنگ: از آنجایی که دندان های جلویی در معرض دید هستند، روکش ها باید با رنگ دندان های اطراف مطابقت داشته باشند و اغلب از موادی مانند چینی یا سرامیک ساخته می شوند.

بیشتر بخوانید: تفاوت کامپوزیت و روکش دندان

  • مواد: در ساخت روکش دندان جلو از موادی مانند چینی یا سرامیک استفاده می شود تا کاملا ظاهری شبیه دندان های طبیعی داشته باشد.
  • انتقال نور: دندان های جلویی در معرض نور بیشتری قرار می گیرند، بنابراین طوری طراحی می شوند که اجازه عبور نور را می دهد و به ایجاد ظاهری طبیعی کمک می‌ کنند.

بهترین نوع روکش برای دندان جلو چیست؟

بهترین نوع روکش برای دندان جلو چیست

دندان های جلویی به دلیل اینکه بیشتر در معرض دید هستند باید از روکش هایی استفاده شود که حالت طبیعی دندان‌ ها را تقلید کنند. در حالیکه همه انواع روکش برای دندان های آسیاب مناسب هستند، اما زیبایی برای دندان های جلو بسیار مهم است. روکش هایی از جنس طلا و فلز به دلیل وجود فلز برای دندان های جلو مناسب نیستند. روکش های سرامیکی و زیرکونیایی برای روکش دندان جلو مناسب است. این مواد ظاهر طبیعی و دوام زیادی دارند.

چرا دندان جلو نیاز به روکش پیدا می کند؟

چرا دندان جلو نیاز به روکش پیدا می کند

روکش دندان جلو ظاهر، استحکام و عملکرد دندان های جلویی را بهبود می بخشند. در موارد زیر افراد نیاز به روکش برای دندان های جلویی دارند:

  1. پوسیدگی شدید دندان
  2. آسیب به دندان در اثر ضربه
  3. دندان شکسته شده
  4. برای پوشاندن تاج و تقویت کانال ریشه
  5. برای پوشاندن ایمپلنت دندان
  6. دندان ترک خورده
  7. بهبود زیبایی لبخند

مراحل روکش دندان جلو

روکش دندان جلو معمولا در دو جلسه انجام می شود. در جلسه اول دندانپزشک دندان شما را بررسی می کند. در صورتیکه دندان نیاز به ترمیم داشته باشد، ترمیم انجام می شود. سپس لایه نازکی از مینای دندان تراشیده می شود و قالبی از دندان شما تهیه می شود. قالب به لابراتوار فرستاده می شود و روکش مورد نظر تهیه می شود. تا زمانی که روکش دندان شما آماده شود، دندانپزشک روکش موقت روی دندان شما قرار می دهد تا از آن محافظت کند و عملکرد آن را حفظ کند.

مطالعه کنید: تغییر رنگ روکش دندان

هنگامی که روکش اصلی آماده شد، برای چسباندن روکش به کلینیک دندانپزشکی باید مراجعه کنید. در صورت لزوم بی ‌حسی تزریق می شود. پس از برداشتن تاج موقت، روکش اصلی قرار داده می شود. روکش دائمی با استفاده از چسب مخصوص در جای اصلی ثابت می شود.

انواع روکش مناسب برای دندان های جلو

انواع روکش مناسب برای دندان های جلو

روکش های دندان انواع مختلفی دارند که در ادامه مهمترین انواع روکش برای دندان های جلویی را شرح می‌ دهیم:

  • روکش های چینی یا سرامیکی: این روکش ها به دلیل ظاهر طبیعی‌ شان، بسیار شبیه به دندان های واقعی هستند. این ماده بیشتر برای تاج دندان های جلویی استفاده می شود. این نوع روکش ها بسیار بادوام هستند و می توانند سال ‌ها دوام بیاورند. برای نصب این روکش نیاز به تراشیدن لایه نازکی از مینای دندان است. روکش های سرامیکی معمولا قیمت متوسطی دارند.
  • روکش های زیرکونیا: روکش های زیرکونیا گزینه ‌ای بادوام برای ترمیم دندان های آسیب دیده جلو هستند. زیرکونیا طبیعی به نظر نمی‌رسد و اغلب با لایه ‌های چینی پوشانده می شود تا مانند دندان های اطراف، طبیعی به نظر برسد. قیمت روکش های زیرکونیا زیاد است. دندانپزشکان لایه نازکی از مینای دندان آسیب دیده  را برداشته و سپس قالب ‌گیری کرده و روکش را سفارش می‌دهند.

مطالعه کنید: روکش دندان شیری

  • روکش های کامپوزیتی: روکش های کامپوزیتی یک انتخاب مقرون به صرفه هستند، اما در مقایسه با سایر مواد روکش دوام کمتری دارند. این نوع روکش ها ممکن است به تعویض ‌های مکرر نیاز داشته باشند. این روش معمولا شامل شکل دادن به دندان و قرار دادن روکش است. روکش های کامپوزینی قیمت پایین ‌تری نسبت به بقیه دارند.
  • روکش های فلزی: روکش های فلزی برای دندان های جلویی در موارد بسیار کمی استفاده می شوند. این روکش ها از موادی مانند طلا یا کروم ساخته شده اند. فوق ‌العاده بادوام و مقاوم در برابر آسیب هستند. با این حال، ظاهری فلزی دارند که آنها را برای دندان های عقبی مناسب ‌تر می کند.

آیا برای روکش دندان جلو نیاز به عصب ‌کشی داریم؟

آیا برای روکش دندان جلو نیاز به عصب ‌کشی داریم

قبل از روکش کردن دندان، ابتدا دندانپزشک وضعیت دندان شما را بررسی می کند. به احتمال زیاد از شما می‌ خواهد عکسی از دندان‌ تان تهیه کنید. سپس با بررسی عکس در صورت وجود پوسیدگی و یا عفونت ابتدا باید درمان شود، سپس روکش برای دندان انجام شود. اگر دندان شما سالم است نیازی به عصب‌ کشی ندارید.

روکش دندان جلو چقدر طول می‌ کشد؟

مدت زمان انجام روکش دندان جلو به موارد زیادی بستگی دارد. در ابتدا دندان های شما باید توسط دندانپزشک بررسی شود. اگر نیاز به عصب ‌کشی و ترمیم دارید مدت زمان دریافت روکش طول می‌ کشد. اما اگر دندان شما سالم باشد در جلسه اول قالب تهیه می شود سپس به لابراتوار فرستاده می شود. معمولا پس از دو هفته روکش آماده است و با مراجعه به مطب، دندانپزشک آن را نصب می کند.

بیشتر بخوانید: علت درد دندان بعد از روکش دندان

روکش دندان جلو چه عوارضی دارد؟

انتخاب یک دندانپزشک ماهر با تجربه برای انجام روکش دندان جلو ضروری است. به دلیل اینکه لایه بسیار نازکی از مینای دندان تراش می ‌خورد ممکن است نسبت به سرما و گرما حساسیت داشته باشید که پس از گذشت چند روز برطرف می شود. در صورتیکه روکش برای دندان شما مناسب نباشد و به درستی چسبانده نشده باشد ممکن است باعث عفونت، التهاب لثه و درد شود.

روکش دندان جلو چه اندازه دوام دارد؟

​​طول عمر مواد مختلف روکش متفاوت است، روکش های سرامیکی و زیرکونیایی دوام بیشتری دارند. با این حال، طول عمر روکش ها می تواند تحت تأثیر عوامل متعددی مانند بهداشت دهان، فشار زیاد موقع گاز گرفتن و کیفیت مواد مورد استفاده در تهیه روکش باشد. به طور کلی، ۹۵ درصد روکش ها حداقل به مدت پنج سال دوام دارند. اگر مراقبت صحیحی از روکش های خود داشته باشید دوام آنها به بیش از ۱۰ سال نیز می ‌رسد.

متن انگلیسی:

“The materials used in dental crowns, such as porcelain or ceramic, are chosen for their ability to reflect light similarly to natural tooth enamel, providing a lifelike appearance that can boost confidence and improve one’s smile.”

ترجمه فارسی: «مواد استفاده شده در روکش های دندان، مانند پورسلین یا سرامیک، به دلیل توانایی آنها در بازتاب نور به شکلی مشابه با مینای طبیعی دندان انتخاب می شوند. این ویژگی ظاهر طبیعی‌ را فراهم می کند که می تواند اعتماد به نفس را افزایش داده و لبخند فرد را بهبود بخشد.»

به نقل از سایت drlancejohnsondentistry

سن مناسب برای روکش دندان جلو

برای انجام روکش دندان جلو باید صبر کنید تا دندان های دائمی شما به طور کامل رشد کنند و موقعیت دندان ‌ها در جای اصلی خود تثبیت شوند. زیرا تا زمانی که رشد دندان ‌ها کامل نشود نباید روکش کرد. برای چسباندن روکش ها باید مقداری از مینای دندان تراشیده شود به همین دلیل باید فرد بالای ۱۸ سال سن داشته باشد. علاوه بر این در سنین زیر ۱۸ تا ۲۰ سال رشد فک هنوز ادامه دارد و به دلیل حرکت دندان‌ ها نباید از روکش استفاده کرد.

روکش دندان جلو یا ارتودنسی، کدام یک بهتر است؟

روکش دندان جلو یا ارتودنسی، کدام یک بهتر است

اینکه روکش دندان جلو بهتر است یا ارتودنسی بسته به وضعیت دندان های هر فرد دارد. اگر دندان هایی دارید که نامنظم هستند، می توانید برای زیبایی لبخندتان از روکش دندان استفاده کنید. اما قبل از اینکه اقدام به انجام روکش کنید باید چند نکته را بدانید. برای چسباندن روکش باید مقداری از دندان تراش بخورد. تراشیدن دندان غیر قابل بازگشت است و اگر پس از چند سال از انجام روکش پشیمان شدید، نمی توانید دندان های قبلی خود را داشته باشید.

و به ناچار باز هم باید دندان های خود را روکش کنید. علاوه بر این روکش ها عمر محدودی دارند و ممکن است شکسته و یا خراب شوند که مجبور به تعویض روکش هستید. هر بار چسباندن و ریمو روکش باعث آسیب به دندان می شود.

بیشتر بخوانید: ارتودنسی اقساطی 

با وجود روکش تشخیص پوسیدگی دندان دشوار است و شما زمانی متوجه پوسیدگی و درد دندان می ‌شوید که دیگر خیلی دیر شده است و نیاز به کشیدن و در نهایت ایمپلنت دندان دارید. بنابراین با اینکه روکش دندان راه ‌حل سریعی است و لبخند شما را خیلی زود زیبا می کند اما ممکن است شما را در آینده با مشکلات بیشتری رو به رو کند.

مطالعه کنید: بهترین متخصص ارتودنسی 

اگر دندانپزشک توصیه می کند که برای اصلاح لبخندتان بهتر است که ارتودنسی انجام دهید به دندانپزشک خود اعتماد کنید. با اینکه ارتودنسی درمانی طولانی مدت است و زمان زیادی طول می‌ کشد اما آسیبی به دندان های شما وارد نمی کند و نیازی به تراش دندان ندارد. با تراز شدن دندان هایتان لبخندتان هم زیبا می شود.

تفاوت روکش دندان با ونیر دندان (کامپوزیت و لمینت)

تفاوت روکش دندان با کامپوزیت و لمینت

تفاوت اصلی روکش دندان جلو با ونیر دندان در میزان تراش دندان طبیعی فرد است. روکش نیاز به تراشیدن مقدار زیادی از مینای دندان دارند و برای ترمیم دندان های آسیب دیده بسیار مناسب ‌تر هستند. ونیرها تراش کمتری از مینای دندان نیاز دارند و برای بهبود ظاهر دندان هایی که تغییر رنگ داده یا بدشکل شده اند مناسب ‌تر هستند. همچنین برای بیمارانی که خواهان درمان کمتر تهاجمی هستند مناسب است.

یکی دیگر از تفاوت ‌های روکش با ونیر دوام آنهاست. روکش های دندان جلو معمولا دوام بیشتری نسبت به ونیرها دارند و با مراقبت مناسب می توانند چندین سال دوام بیاورند. ونیرها ممکن است پس از چندین سال نیاز به تعویض داشته باشند.

بیشتر بخوانید: تفاوت کامپوزیت و روکش دندان 

روکش ها و ونیرها از نظر هزینه نیز با یکدیگر تفاوت دارند. روکش های دندان جلو معمولا گران ‌تر از ونیرها هستند، زیرا به کارهای دندانپزشکی گسترده ‌تر و مواد گران ‌تری نیاز دارند.

روکش دندان جلو بالا چگونه است؟

دندان های جلویی فک بالا به دلیل اینکه موقع صحبت کردن و لبخند زدن بیشتر در معرض دید هستند اهمیت زیادی در زیبایی لبخند هر فرد دارند. بنابراین روکش دندان جلو باید با زیبایی و مهارت زیادی ساخته و چسبانده شود. به طوریکه با رنگ دندان های اطراف همخوانی داشته باشد و باعث زیبایی هر چه بهتر دندان های بیمار شود.

قیمت روکش دندان جلو

قیمت روکش دندان جلو

روکش های دندان جلو بسته به نیازهای شخصی شما و نوع روکشی که می ‌خواهید داشته باشید، قیمت متفاوتی دارند. عوامل متعددی بر قیمت روکش دندان جلو تاثیر می‌ گذارد:

  • انتخاب مواد: روکش های زیرکونیا و سرامیکی معمولا گران ‌تر از روکش های دیگر هستند.
  • مکان: هزینه ‌های دندانپزشکی بر اساس منطقه جغرافیایی متفاوت است. شهرهای بزرگتر هزینه ‌های بیشتری دارند.

بیشتر بخوانید: ایمپلنت اقساطی 

  • درمان‌ های اضافی: ممکن است قبل از روکش دندان نیاز به عصب ‌کشی و سایر ترمیم‌ ها باشد که در این صورت هزینه ‌ها افزایش می‌یابد.

به طور میانگین روکش های سرامیکی معمولا بین ۶-۲.۵ میلیون تومان و روکش های زیرکونیا بین ۴ تا ۸ میلیون تومان است.

کلام پایانی

روکش دندان جلو یکی از راه‌های سریع و موثر برای برطرف کردن پوسیدگی دندان و زیبایی لبخند است. در واقع می توان گفت که روکش دندان های جلویی هم جنبه زیبایی دارد و هم جنبه درمانی. روکش های سرامیکی و روکش های زیرکونیا بهترین نوع روکش برای دندان های جلویی هستند که زیبایی طبیعی دندان های شما را حفظ می‌کنند.

متن انگلیسی:

“Front teeth crowns are an excellent option for restoring severely damaged teeth, such as those undergoing root canal therapy or extensive decay.”

ترجمه فارسی: «روکش دندان های جلویی گزینه‌ ای عالی برای ترمیم دندان های آسیب‌ دیده شدید مانند دندان هایی هستند که تحت درمان ریشه یا پوسیدگی گسترده هستند.»

به نقل از سایت emeraldcoastdentistry

به یاد داشته باشید که برای چسباندن روکش نیاز به تراش دندان است بنابراین قبل اینکه بخواهید اقدام به روکش کردن دندان های جلویی بکنید به خوبی فکر کنید، زیرا پس از تراش دیگر دندان های قبلی را نخواهید داشت. برای اینکه عمر روکش های دندانی را افزایش دهید توصیه می ‌کنیم به طور منظم مسواک بزنید و نخ دندان بکشید تا سال ‌های طولانی از زیبایی لبخند خود بهره ‌مند شوید.

همچنین بخوانید: هزینه بلیچینگ دندان 

سوالات متداول

  1. آیا بیماری لثه می تواند باعث افتادن روکش های دندان های جلویی شود؟

عفونت و التهاب لثه ممکن است باعث از بین رفتن و حتی افتادن روکش های شما شود. اگر بیماری جدی لثه دارید، فورا به دندانپزشک مراجعه کنید تا تحت درمان قرار بگیرید.

  1. آیا احتمال دارد روکش دندان جلو بشکند؟

با اینکه روکش دندان های جلویی از مواد با دوام ساخته می شوند اما اگر اجسام سفت را گاز بگیرید ممکن است در اثر وارد شدن نیروی بیش از حد بشکنند.

  1. آیا می توانم به طور معمول با روکش دندان های جلویی غذا بخورم؟

هیچ محدودیت خاصی برای خوردن یا جویدن با روکش دندان های جلویی وجود ندارد. اما بهتر است از گاز گرفتن مواد غذایی سفت خودداری کنید.

[custom_table_of_contents]

مشاوره رایگان

مقالات مرتبط

اشتراک گذاری مطلب در :

از ۱ تا ۵ به خدمات درمانی که دریافت کرده اید امتیاز دهید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
به خدمات درمانی که دریافت کرده اید نظر دهید.x