ارتودنسی دندان

آنچه در این مطلب میخوانید

[custom_table_of_contents]

ارتودنسی دندان روشی برای درمان کجی، نامرتبی و ناهنجاری های دندان است که دارای روش هایی مثل ارتودنسی معمولی، سرامیکی، پشت دندانی و الاینر شفاف است. متخصص ارتودنسی با توجه وضعیت دندان های شما هرکدام از این روش هارا پیشنهاد می کند.قیمت کلی ارتودنسی از 10.000.000 تومان تا 60.000.000 تومان متغیر است. همچنین طول درمان ارتودنسی بین یک تا دوسال است.

ارتودنسی چیست

 ارتودنسی دندان نوعی درمان دندان پزشکی است که دندان ها را صاف و مرتب می‌کند و چینش دندان ها را اصلاح می کند، همچنین مشکلات بایت یعنی نامناسب بودن سطح تماس دندان های بالا و پایین با یکدیگر را بهبود می بخشد

جدیدترین نمونه کارهای ارتودنسی کلینیک بابکان

در درمان ارتودنسی دندان از وسیله ارتودنسی که معمولا در داخل دهان قرار می گیرد استفاده می شود تا دندان ها یا فک ها در موقعیت مورد نظر قرار بگیرند. یکی از رایج ترین وسیله های ارتودنسی که بسیاری از ما با آن آشنا هستیم براکت یا همان سیم گرفتن دندان ها است که در آن به هر دندان قطعه فلزی کوچکی چسبانده می شود و یک سیم فلزی به آن ها وصل می شود و به اصطلاح دندان‌ها سیم کشی می شوند. اما این براکت که به آن براکت فلزی می‌گوییم تنها یکی از انواع گوناگون وسیله های ارتودنسی است.

انواع وسیله های ارتودنسی چیست؟

  • براکت: براکت ارتودنسی طراحی های مختلف دارد اما سیستم عملکرد همه آن ها به یک صورت است. در سیستم براکت، نگین های براکت که به دندان ها چسبانده می شوند نقش دستگیره را ایفا می کنند و سیم ارتودنسی این دستگیره ها را گرفته و دندان ها را می کشد. انواع مختلف براکت عبارتند از براکت فلزی، براکت سرامیکی، براکت پشت دندانی یا لینگوال.
  •  الاینر شفاف یا اینویزیلاین: وظیفه این وسیله ارتودنسی مشابه براکت است یعنی دندان‌ها را به جایگاه بهتری هدایت می کند اما در آن از هیچ قطعه فلزی استفاده نشده و تنها از پلاستیک شفاف ساخته شده است تا در دهان نامرئی باشد.
  • هدگیر: هدگیر ارتودنسی که بیشتر در گذشته رایج بوده است، وسیله ای است که بر روی سر قرار می‌گیرد و از جلو به حلقه فلزی که دور دندان آسیاب انداخته شده است و یا به بخشی از براکت متصل می شود. هدگیر خود انواع مختلف دارد که هر کدام برای حل مشکل ارتودنسی خاصی استفاده می شوند.
  • بایت پلیت: این وسیله ارتودنسی برای اصلاح مشکل اوربایت استفاده می‌شود. به این صورت که اجازه نمی دهد فک بالا هنگام بسته شدن دهان بیش از حد پایین بیاید.
  • ورسس و الاستیک:  فنر فورسس یا فورسوز فنر فلزی است که به براکت دندان های آسیاب بالا و دندان های جلویی پایین وصل می شود تا موقعیت این دندانها نسبت به هم را اصلاح کند. الاستیک حلقه کشی است که همانند فنر فورسس برای اصلاح موقعیت دندان های بالا به دندان های پایین استفاده می شود.
  • هربست: این وسیله در دوران رشد اسکلتی در کودکان و نوجوانان استفاده می‌شود و به همراستایی و اصلاح تناسب بین دندان ها و فکهای بالا و پایین کمک می کند. به این ترتیب که رشد فک پایین را افزایش می‌دهد و جلوی رشد فک بالا را میگیرد تا مشکل جلوزدگی فک بالا اصلاح شود.
  • پهن کننده کام: پهن کننده کام که به آن وسیع کننده کام هم می‌گویند وسیله‌ ای برای پهنتر کردن سقف دهان در سن رشد است تا فضای بیشتری در قوس دندانی ایجاد شود و مشکل تنگی کام برطرف شود.
  • نگهدارنده ارتودنسی یا ریتینر: این وسیله ارتودنسی پس از درآوردن براکت استفاده می شود تا دندان ها در جایگاه جدید خود تثبیت شوند و به موقعیت قبل برنگردند.
  • فضا ساز یا جدا کننده ارتودنسی (Separator): این وسیله ساده در واقع یک قطعه پلاستیکی یا فلزی کوچک است که بین دو دندان آسیابی که تنگاتنگ یکدیگر قرار گرفته اند، گذاشته می‌شود تا کمی بین آنها فاصله ایجاد کند. هدف از ایجاد فاصله این است که بتوان حلقه فلزی لازم برای سیستم براکت را دور دندان آسیاب انداخت.
  • فضا نگهدار: این وسیله ارتودنسی که انواع گوناگون دارد برای حفظ طول قوس دندانی پس از افتادن دندان شیری استفاده می‌شود تا جای کافی برای بیرون زدن دندان دائمی باقی بماند.

انواع روش های ارتودنسی

۱. ارتودنسی معمولی یا ثابت

در روش ارتودنسی ثابت از براکت معمولی که همان براکت فلزی است استفاده می شود که متشکل از نگین های براکت به تعداد دندان ها، سیم ارتودنسی، حلقه فلزی، حلقه کشی یا سیمی لیگاچور (در سیستم خود لیگاچور دیمون نیازی به لیگاچور نیست) و گاهی اوقات حلقه های کشی الاستیک است. به هر دندان یک نگین براکت چسبانده می شود. سپس سیم ارتودنسی به نگین های براکت وصل می شود و به این ترتیب از سطح جلوی همه دندان ها عبور می کند. این کار هم برای دندان های بالایی و هم برای دندان های پایینی انجام می شود.

براکت فلزی یا براکت معمولی

مزایا

  • براکت فلزی بسیار محکم و مقاوم است و در مقایسه با روش های دیگر خیلی کمتر دچار شکستگی و آسیب می شود.
  • براکت فلزی را می توان برای مشکلات ارتودنسی پیچیده به کار گرفت اما این قابلیت در روش های دیگر وجود ندارد.
  • هزینه درمان ارتودنسی با براکت فلزی کمتر از روش‌های دیگر است.
  • متداول ترین روش درمان ارتودنسی در حال حاضر، براکت فلزی است.

معایب

در درمان ارتودنسی با براکت فلزی باید آمادگی ظاهر فلزی و سیم کشی دندان ها را داشته باشید این مشکل در روش‌های دیگر ارتودنسی وجود ندارد‌.

۲. ارتودنسی سرامیکی

در این روش از براکت سرامیکی که همان اجزاء براکت فلزی را دارد استفاده می شود با این تفاوت که به جای نگین های کوچک فلزی، نگین های کوچک سرامیکی یا پلاستیکی که سفید رنگ یا شفاف هستند به دندانها چسبانده می شوند. بنابراین براکت سرامیکی تقریبا نامرئی است. همچنین به جای سیمی با رنگ نقره ای، از سیم سفید رنگ استفاده می شود.

براکت سرامیکی

مزایا

براکت سرامیکی به دلیل رنگ سفید یا شفاف از نظر زیبایی مطلوب است و کمتر نگران بد شدن ظاهر دندانها و لبخند خواهید بود.

معایب

  • براکت سرامیکی شکننده تر از براکت فلزی است بنابراین امکان شکستن آن و نیاز به ترمیم و مراجعه به ارتودنتیست بیشتر است.
  • هزینه براکت سرامیکی بیشتر از براکت معمولی است.
  • اگر مراقب بهداشت دهان نباشید ممکن است براکت تغییر رنگ پیدا کرده و زیبایی خود را از دست بدهد.

۳. ارتودنسی پشت دندانی

در این روش براکت پشت دندان ها قرار میگیرد که از براکت های مخصوص  پشت دندانی استفاده می کنند در واقع همان سیستم براکت فلزی است که به سطح پشتی دندان ها یعنی همان سطحی از دندان که روبه زبان قرار دارد متصل می شود. از آنجایی که سطح پشتی دندانها با سطح جلویی آنها تفاوت زیادی دارد برای براکت پشت دندانی، باید سیستم براکت به صورت اختصاصی برای بیمار ساخته شود.

براکت پشت دندانی

مزایا

این سیستم براکت به سطح پشتی دندانها چسبانده می‌شود پس در هنگام صحبت کردن، خندیدن یا باز کردن دهان دیده نمی شود. از این رو زیبایی لبخند تحت تاثیر قرار نمی گیرد. این ویژگی برای بسیاری از افراد اهمیت دارد.

معایب

  • نصب براکت و تنظیم آن به دلیل دسترسی سخت تر ارتودنتیست به آن، زمان بیشتری می‌برد و معمولاً هزینه بیشتری دارد.
  • این سیستم براکت به صورت سفارشی ساخته می‌شود پس هزینه آن بیشتر از براکت فلزی و یا حتی براکت سرامیکی است.
  • از آنجایی که براکت به سطحی از دندان چسبانده شده که رو به زبان قرار دارد، عادت کردن زبان به موقعیت جدید و تلفظ حروف و صداها با مشکل مواجه می شود و مدتی طول می کشد یاد بگیرید با براکت پشت دندانی راحت و درست صحبت کنید. این کار نیاز به تمرین بیشتری در مقایسه با سیستم های دیگر براکت دارد.
  • تمیز کردن دندان ها ممکن است کمی سخت تر باشد چون دسترسی مسواک به سطح پشتی دندانها دشوارتر است.

۴. ارتودنسی الاینر شفاف

درمان ارتودنسی با این پلاک پلاستیکی بیرنگ اندکی متفاوت است چرا که در آن خبری از نگین های براکت و سیم ارتودنسی نیست. الاینر یک پلاک کامل است که دندان‌ها را در بر می‌گیرد و به آنها نیرو وارد می‌کند تا دندان ها را به جایگاه خاصی برساند. هر دو هفته یک بار باید این الاینر را با الاینر جدیدی عوض کنید.

الاینر شفاف چیست

مزایا

  • مهمترین مزیت این روش، بی رنگ بودن کل وسیله ارتودنسی است. از این رو به این روش درمان ارتودنسی، ارتودنسی متحرک و نامرئی هم می‌گویند. هنگامی که الاینر در دهان قرار می گیرد کسی متوجه وجود آن نمی شود. بنابراین نگرانی از بابت بد شدن زیبایی دهان وجود ندارد.
  • مزیت دیگر این روش آن است که این وسیله به دندان‌ها چسبانده نمی شود و در واقع بر خلاف براکت، ثابت نیست.
  • اگر چه این برای بسیاری از افراد یک مزیت مهم به شمار می‌آید چون هر زمانی که بخواهند می‌توانند آن را در بیاورند، برای برخی افراد ایراد به شمار می‌آید چرا که نمی توانند دقت و توجه کافی در استفاده منظم از الاینر داشته باشند و ممکن است که دائماً فراموش کنند الاینر را در دهان بگذارند و در نتیجه دستاوردی نخواهند داشت.
  • تمیز کردن دندان ها با این وسیله راحت تر است چون تنها کافیست الاینر را از دهان در بیاورید.

معایب

  • همان طور که گفته شد ثابت نبودن آن می تواند یک اشکال به حساب بیاید.
  • ایراد دیگر این روش، هزینه بالاتر آن است. هر دو هفته یکبار باید الاینر جدیدی استفاده کنید و الاینر قبلی دیگر قابل استفاده نیست چون دندان ها حرکت کرده اند و در موقعیت جدیدی قرار گرفته اند.
  • درمانهای پیچیده را نمی‌توان با الاینر شفاف انجام داد.
  • هر بار موقع تمیز کردن دهان باید الاینر را هم در بیاورید و جداگانه تمیز کنید.

برای اطلاعات بیشتر از این روش به صفحه روش های ارتودنسی نامرئی مراجعه نمایید.

مراحل قبل از انجام ارتودنسی دندان

مراحل ارتودنسی ممکن است در افراد مختلف بر اساس نوع درمان و نوع دندان ها کمی متفاوت باشد اما به طور کلی یکسری مراحل ثابت دارد که در ادامه به توضیح آنها پرداخته ایم:

  1. مرحله اول معاینه دندان : ابتدا در جلسه ی اول دکتر ارتودنسی دندان های شما را معاینه می کند و مشکلات دندانها و نوع درمان و هزینه را برای شما توضیح می دهد.
  2. مرحله دوم عکس بردای از دندان : بعد از آن برای اینکه بتواند دقیق تر دندان های شما را بررسی کند از آنها عکس رادیولوژی می گیرد.
  3. مرحله سوم رفع مشکلات عفونتی دندان و لثه : قبل از شروع کار دکتر ارتودنتیست وضعیت لثه ها و دندان های شما را بررسی می کند. اگر لثه ها دچار عفونت و یا تحلیل رفتگی باشند باعث می شود ارتودنسی به درستی صورت نگیرد و یا اگر دندان شما پوسیده باشد و یا نیاز به کشیدن داشته باشد باعث اختلال در روند کار می شود، پس ابتدا باید آنها را رفع کنید.
  4. انتخاب نوع ارتودنسی : حال باید بر اساس نوع ارتودنسی (متحرک، ثابت و یا نامرئی) که می خواهید، کار را شروع کند.

برای اطلاعات بیشتر: مراقبتهای دوران درمان ارتودنسی

مراحل ارتودنسی دندان

برای درمان ارتودنسی ثابت  باید مراحل زیر را طی کنید 

مراحل ارتودنسی دندان

  1. قرار دادن کش فضا ساز بین دندان های آسیاب : در قسمت انتهایی دندان، ما بین دندان های آسیاب یک کش به نام  فضا ساز قرار داده می شود تا بتوان با ایجاد فضا بین دندان ها، حلقه ی فلزی برای سیستم براکت ها را دور دندان آسیاب انداخت. این کش باید چند روز در دهانتان قرار گیرد.
  2. چسباندن براکت ها : قبل از نصب براکت ابتدا دندان هایتان را جرمگیری و تمیز می کند. یک چسب و یا اسید مخصوص را روی سطح دندان قرار می دهد تا بتواند براکت ها را روی دندان بچسباند. بعد از چسباندن براکت ها به دندان یک نور پلاسما با شدت بالا روی آنها تابانده می شود.
  3. اتصال سیم ها به براکت : توسط این سیم ها می توان فشار بر روی دندان ها وارد کرد و آنها را حرکت داد. در بعضی مواقع اگر نیاز به جابه جایی بیشتر و یا جابه جایی فک باشد کش های کوچکی را به براکت از فک بالا به فک پایین و یا از دندانی به دندان دیگر متصل می کند.
  4. ویزیت ماهانه برای تنظیم سیم ها : هر ماه باید توسط دکتر ارتودنسی خود ویزیت شوید تا تنظیماتی بر روی سیم ها و تعویض کش ها انجام شود. این تنظیمات باعث می شود دندان های شما صاف و مرتب شود.
  5. برداشتن براکت ها بعد از اتمام دوره : بعد از مرتب شدن دندان ها که ممکن است ۶ ماه الی ۳ سال طول بکشد، براکت ها و لوازم ارتودنسی که در دهان کاشته شده اند برداشته می شود.
  6. قالب گیری دندان برای ساخت تثبیت کننده : دندان ها قالب گیری می شود تا تثبیت کننده مخصوص دندان شما ساخته شود. حال باید حدود ۱ الی ۲ سال از تثبیت کننده دندان یا همان ریتینر استفاده کنید تا دندان ها در همان حالت باقی بمانند و تثبیت شوند.

نکته ۱: اگر مشکلات دندانی شما زیاد باشد و نیاز به جابه جایی فک داشته باشید قبل از برداشتن براکت ها باید عمل جراحی فک و صورت انجام دهید که این امر باعث طولانی تر شدن دوره ی درمان می شود.

مراحل ارتودنسی متحرک

برای درمان ارتودنسی های متحرک باید از دندان ها قالبگیری شود تا الاینرهای متحرک مخصوص آنها ساخته شود. باید حدود ۱۵ الاینر بسازند، البته این تعداد بر اساس مشکلات دندانی ممکن است بیشتر و یا کمتر شود. باید هر دو هفته یکبار آنها را تعویض کرد.

اقدامات قبل و بعد از انجام ارتودنسی

اقدامات قبل و بعد از ارتودنسی دندان

قبل از هر درمانی داشتن اطلاعات کامل درباره ی آن درمان و اقدامات لازم قبل و بعد از آن بسیار اهمیت دارد

۱. اقدامات لازم قبل از ارتودنسی 

قبل از انجام ارتودنسی دندان ابتدا به دندان پزشک متخصص مراجعه کرده و با او مشورت کنید. بعد از مشاوره برنامه ی درمانی شما تهیه خواهد شد.

(قابل ذکر است که بیمار باید قبل از شروع درمان از دندانها خود عکس رادیوگرافی تهیه کند تا اگر دندانها دچار پوسیدگی بود درمان شود و بعد از آن درمان اصلی آغاز گردد. ضمنا هر ۶ ماه یکبار بعد از شروع درمان جهت چکاپ عمومی دندان ها به دندانپزشک عمومی مراجعه نمایید.)

۲. اقدامات لازم در طول دوران  ارتودنسی

بعد ازانجام این درمان بیمار باید دقت و حوصله کافی برای مراقبت از ارتودنسی و دندانها را به کار گیرد.

  •  استفاده از نخ دندان و مسواک به شیوه صحیح در دوره ی درمان از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر به درستی از آن  استفاده نشود ممکن است دندنهایتان آسیب زیادی ببیند.آموزش استفاده از نخ دندان ازتودنسی را می توانید به طور کامل از متخصصین خود دریافت کنید.
  • علاوه بر رعایت موراد بهداشتی خوردن بعضی از خوراکی ها سفت یا چسبناک و از این قبیل موارد خوراکی ممنوع است زیرا ممکن است باعث شکسته شدن براکت های ارتودنسی (در آمدن سیم) شود و یا شستن و پاک کردن آن از دندان دشوار باشد و به خوبی پاک نشود  و در نهایت باعث پوسیدگی دندان گردد.

۳. مراقبت از وسیله ارتودنسی

برای جلوگیری از شکستن یا خم شدن براکت، باید مراقب چیزهایی که می خورید باشید. مثلاً خوراکی های سفت مثل ته دیگ، چیپس، سیب، هویج، کلم و غیر ممکن است باعث شکستن یا جدا شدن براکت از دندان و یا خم شدن سیم ارتودنسی شوند.

همچنین از جویدن خوراکی های جویدنی مانند تافی، پاستیل، آدامس، شکلات کشی، کارامل و از این قبیل خوراکی ها در تمام دوران ارتودنسی باید پرهیز کنید. مگر این که درمان ارتودنسی خود را با الاینر انجام دهید. در این صورت هنگام خوردن باید الاینر را در بیاورید.‌

۴. نکات بهداشتی در دوران درمان ارتودنسی

در مدت زمانی که وسیله ارتودنسی در دهان تان قرار دارد، احتمال ایجاد لکه های سفید در دندان ها، پوسیدگی دندان و عفونت لثه زیاد می‌شود. چون حفظ بهداشت دهان با وجود وسیله ‌ای که به دندان ها چسبیده است سخت تر است.

به همین دلیل باید هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بیشتر دقت کنید.  هر بار پس از غذا خوردن دندان‌های خود را مسواک بزنید. حتماً هر روز نخ دندان بکشید. می‌توانید از نخ دندان مخصوص دوران ارتودنسی یا وسیله های دیگری مانند دستگاه هایی که با فشار آب لا به لای دندان ها را تمیز می کنند استفاده کنید. همچنین فرچه های مخصوص تمیز کردن بین دندانها و سیم ارتودنسی وجود دارد که کار تمیز کردن دندانها را راحت‌تر می‌کند.

خوردن شیرینی جات و غذاهای حاوی قند زیاد را باید محدود کنید چون باعث افزایش احتمال پوسیدگی دندان می شوند.

همچنین غذاها و نوشیدنی های اسیدی مثل نوشابه و آب مرکبات را باید محدود کنید چون باعث حل شدن مینای دندان و از دست رفتن مواد معدنی دندان شده و زمینه را برای پوسیدگی دندان هموار میکنند.

طول درمان ارتودنسی 

طول مدت درمان با براکت معمولاً یک یا دو سال است اما هر چه مشکل ارتودنسی پیچیده تر یا شدیدتر باشد طول دوره درمان بیشتر می شود.‌ همچنین اگر درمان ارتودنسی پیشگیرانه یا مقدماتی در کودکی انجام شده باشد، طول دوره درمان در بزرگسالی کوتاهتر می شود. علاوه بر آن اگر نیاز به جراحی فک نیز باشد طول درمان بیشتر می شود.

عکس قبل و بعد از درمان ارتودنسی

طول درمان ارتودنسی

اقدامات لازم برای کوتاه تر کردن طول دوره ارتودنسی 

اولین کاری که باید انجام بدهید این است که نگذارید براکت آسیب ببیند. هر چه دفعات آسیب ‌دیدن براکت یا هر وسیله ارتودنسی دیگری که دارید، زیادتر شود وقفه های بیشتری در درمان ایجاد می‌شود و درمان طولانی تر میشود. همچنین کسانی که از وسیله ارتودنسی غیر ثابت استفاده می کنند باید دقیقا به تعداد ساعات گفته شده وسیله را در دهان بگذارند. در غیر این صورت پیشرفت درمان طبق برنامه نخواهد بود و درمان طولانی تر خواهد شد.

در حال حاضر دستگاه های مختلفی مانند اکسل دنت، پروپل و غیره برای تسریع درمان ارتودنسی دندان طراحی شده اند که هر کدام به شکل متفاوتی عمل می کنند اگر می خواهید از دستگاههای تسریع درمان ارتودنسی بهره ببرید با متخصص ارتودنسی در این زمینه صحبت کنید.

معایب و مشکلات درمان ارتودنسی دندان

درمان ارتودنسی برای زیبایی و سلامت دندان ها و دهان و ساختارهای اطراف آن ها لازم است و فواید زیادی برای آن می توان برشمرد اما لازم است در مورد معایب، محدودیت ها و مشکلات آن نیز آگاهی داشته باشید:

  • کسانی که درمان ارتودنسی انجام می دهند بیشتر دچار پوسیدگی دندان و عفونت لثه می شوند. چرا که تمیز نگه داشتن تمامی سطوح دندان ها در حالی که براکت به آنها چسبیده است سخت تر می باشد. این باعث می شود بخش هایی از دندان ها خوب تمیز نشود و پلاک و باکتری ها در آن جمع شوند. در نتیجه پوسیدگی دندان و عفونت لثه اتفاق می افتد.
  • ممکن است پس از درآوردن براکت متوجه شوید دندان، لکه های سفید دارد. این لکه ها بخشهایی هستند که مواد معدنی از دندان جدا شده است. با دقت بیشتر در حفظ بهداشت دهان می‌توان جلوی این مشکلات را گرفت.‌
  • در طی درمان ارتودنسی، به دندان ها فشار وارد می شود تا حرکت کنند. در این فرایند ممکن است ریشه برخی از دندان ها تحت فشار وارد شده، باز جذب شده و کمی تحلیل بروند. این معمولاً مشکلی برای ثبات و سلامت دندان به وجود نمی آورد اما در موارد نادر ممکن است باعث لق شدن دندان شود.
  • سختی استفاده از وسیله های دهانی ارتودنسی باعث می شود برخی از بیماران در استفاده از وسیله های ارتودنسی غیر ثابت یا متحرک، همکاری لازم را نداشته باشند در نتیجه به دستاورد دلخواه نمی رسند.
  • پس از پایان درمان ارتودنسی با براکت باید از وسیله دیگری به نام نگهدارنده ارتودنسی یا ریتینر استفاده شود تا دندان ها عقب گرد نکنند و در جای خود ثابت بمانند. چون مدتی طول می کشد که استخوان اطراف دندان سخت شده و دندان را ثابت نگه دارد، در این مدت اگر از ریتینر استفاده نشود ممکن است دندانها دوباره حرکت کرده و به موقعیت پیشین بازگردند.

 آیا ارتودنسی دندان درد دارد؟

معایب ارتودنسی دندان

خود فرآیند گذاشتن براکت در دهان دردی ندارد اما تا چند روز اول در اثر فشاری که به دندان‌ها وارد می شود، حساسیت یا درد دندان‌ها تجربه می‌شود. همچنین هر بار که برای تنظیم براکت، به دکتر مراجعه می‌کنید و سیم براکت سفت می شود، تا چند روز ممکن است درد یا ناراحتی در دهان داشته باشید.

برای برطرف شدن درد می توانید از مسکن های معمولی استفاده کنید. همچنین شستشوی دهان با محلول آب نمک به کاهش درد کمک می کند.

نحوه چسباندن براکت به دندان ها

ابتدا متخصص ارتودنسی نگین براکت را به چسب مخصوصی آغشته می کند و از همان چسب به سطح دندان می مالد. سپس نگین براکت را روی دندان می چسباند. اگر نوع چسب از مواد حساس به نور باشد، متخصص ارتودنسی با تاباندن نور مخصوصی چسب را سخت می کند.

این کار برای تک تک دندانها انجام می شود. سپس بند ارتودنسی که یک حلقه فلزی پهن است، دور دندان آسیاب بزرگ عقب دهان قرار گرفته و به دندان چسبانده می شود. سیم ارتودنسی به حلقه فلزی وصل شده و به تک تک نگین های براکت نیز متصل می شود. اتصال سیم از طریق شیاری است که در نگین براکت قرار دارد. سپس اگر از سیستم خود لیگاتور استفاده نشده باشد، باید سیم تابیده کوچک یا حلقه کشی لیگاچور دور نگین براکت قرار بگیرد تا سیم ارتودنسی را به آن متصل نگه دارد.

در صورتی که نیاز به استفاده از حلقه کشی الاستیک باشد، حلقه کشی دور قلاب براکت های مورد نظر قرار می گیرد تا موقعیت این دندان ها نسبت به هم اصلاح شود.

 سن مناسب ارتودنسی  

سن مناسب برای درمان ارتودنسی کودکی است چون در کودکی استخوانها و دندانها در حال رشد هستند و می توان رشد آنها را به نحو مورد نظر هدایت کرد. توصیه می‌شود کودکان را در سن هفت سالگی نزد متخصص ارتودنسی ببرید.

برای اطلاعات بیشتر : سن مناسب ارتودنسی

اگر ارتودنتیست مشکلی ببیند که نیاز به اصلاح دارد یا پیش بینی می شود مشکلی در آینده به وجود بیاید، با درمان ارتودنسی پیشگیرانه از آن جلوگیری کرده و یا آن را ساده تر می کند. با این حال هیچ وقت برای درمان ارتودنسی دیر نیست. در هر سنی که باشید، می توانید برای انجام این درمان اقدام کنید.

قیمت ارتودنسی دندان

قیمت ارتودنسی دندان به عوامل مختلفی نظیر تعداد فک هایی که میخواهید ارتودنسی کنید، نوع ارتودنسی که میخواهید انجام دهید، کلینیک و دندانپزشکی که به آن مراجعه می کنید، درمان های جانبی که ممکن است نیاز داشته باشید و بسیاری از عوامل دیگر مرتبط است. اما به طور کلی قیمت ارتودنسی در تهران به صورت زیر است:

  • هزینه ارتودنسی ثابت دو فک از ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان شروع می شود.
  • هزینه ارتودنسی سرامیکی دو فک از ۴۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان شروع می شود.
  • هزینه ارتودنسی نامرئی دو فک از ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان شروع می شود.
  • هزینه ارتودنسی دندان متحرک هر فک از ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان شروع می شود.

برای قیمت قالب گیری ارتودنسی ۴ دندان جلو، هزینه چسباندن براکت ارتودنسی، قیمت دقیق تر سیم کشی دندان با کلینیک بابکان تماس بگیرید، یا به صورت حضوری مراجعه نمایید.

برای اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره ۰۲۱۶۵۵۶۷۰۱۰ تماس بگیرید.

انجام ارتودنسی توسط بهترین متخصص ارتودنسی در کلینیک بابکان

برای مشاهده بهترین متخصصان ارتودنسی و نمونه کار در کلینیک بابکان کلیک کنید.

دیگر نمونه کارهای اخیر ارتودنسی کلینیک بابکان

سوالات متداول

اگر متوجه شدید نگین براکت از دندانتان جدا شده است، پیش از هر چیز خونسردی خود را حفظ کنید. وضعیت را بررسی کنید و ببینید آیا سیم ارتودنسی هنوز به نگین براکت وصل است یا از آن درآمده است.

در صورتی که هنوز وصل باشد می‌توانید موقتا با کمی موم ارتودنسی، نگین براکت را به دندان بچسبانید تا زمانی که بتوانید به دکتر مراجعه کنید و نگین با چسب مخصوص چسبانده شود. اگر سیم ارتودنسی از نگین براکت جدا شده است، نگین را بردارید و روزی که به دکتر مراجعه می‌کنید آن را با خود به همراه ببرید.

با مطب ارتودنتیست تماس بگیرید تا ببینید آیا لازم است که فورا به دکتر مراجعه کنید یا می توانید تا فرا رسیدن نوبت بعدی صبر کنید ‌.

ما ارتودنسی رنگی نداریم اما این کش ها هستند که رنگی هستند، شما میتوانید با سلیقه خودتان رنگ کش ها را انتخاب کنید. رنگ کش ها می تواند دخترانه و صورتی و قرمز و رنگ های شاد هم باشد.

خیر. ارتودنسی ثابت به صورت تکی یا چند دندان ممکن نیست، باید یک فک کامل یا هر دو فک ارتودنسی شود. اما با استفاده از ارتونسی متحرک کل دندان ها را قالب میگیرند اما فشار روی چند دندانی است که می خواهید درمان شوند.

بستگی به میزان فضای فک و تعداد دندان های هر فرد دارد. همیشه در ارتودنسی لزومی به کشیدن دندان نیست. برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله کشیدن دندان در ارتودنسی مراجعه کنید.

پس از این که مشخص شد شرایط لازم برای درمان ارتودنسی دارید و باید براکت بگذارید، ممکن است لازم باشد اقداماتی پیش از گذاشتن براکت انجام شود. دندانپزشک وضعیت دندان‌ها را کامل بررسی می‌کند و عکس دندان می‌گیرد. اگر پوسیدگی داشته باشید ابتدا باید پوسیدگی دندان برطرف شود. در صورت وجود عفونت لثه باید درمان لثه صورت بگیرد. اگر دندان‌ها جرم و رسوب داشته باشند باید جرم گیری انجام شود. پس از این که شرایط برای درمان ارتودنسی فراهم شد، می توانید برای گذاشتن براکت مراجعه کنید.

این مسئله کاملا به نظر دکتر متخصص بستگی دارد اما برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله برای درمان ناهنجاری های فک ابتدا ارتودنسی کنیم یا جراحی مراجعه کنید.

مقالات مرتبط

اشتراک گذاری مطلب در :

3.8 5 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
188 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کامل
کامل
9 ماه قبل

سلام من میخام ارتودنسی انجام بدم راهنمای میفرماید

دکتر عطاللهی
پاسخ به  کامل
9 ماه قبل

سلام وقت بخیر
روزهای یکشنبه و دوشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۵ عصر متخصص ارتودنسی در کلینیک حضور دارند با شماره های ۶۵۵۵۴۲۰۱ و ۶۵۵۶۷۰۲۰ جهت دریافت نوبت تماس بگیرید. بعد از معاینه و مشاهده عکس رادیوگرافی راهنمایی های لازم به شما داده می شود.

مرضیه
مرضیه
9 ماه قبل

سلام دخترم فک پایینش چند میل جلوتر از فک بالاشه اول باید فک پایین ارتودنسی شود یا همزمان هردوفک بالا و پایین ؟

دکتر عطاللهی
پاسخ به  مرضیه
9 ماه قبل

سلام وقت بخیر
باید متخصص ارتودنسی معاینه کنند و بعد نوع درمان مشخص شود ولی هر دو فک نیاز به ارتودنسی دارد.

معصوم
معصوم
1 سال قبل

سلام
ببخشید من میخوام ارتودنسی انجام بدم ولی بودجه کافی ندارم شرایطم ندارم ولی وضعیت دندونام وجلو بودنش اعتماد به نفسمو ازم گرفته دچار افسردگی شدم ومورد تمسخر بقیه قرار گرفتم آیا جایی رو می‌شناسید که با هزینه کمتر انجام بدن

دکتر عطاللهی
پاسخ به  معصوم
11 ماه قبل

سلام وقت بخیر
خیر جایی را نمی شناسم. ولی این نوع درمان چون درمانی طولانی و در دراز مدت انجام می شود میتوان قسطی پرداخت کرد. میتوانید هزینه آن را طی دو الی سه سال درمان پرداخت کنید.

غفار هوشمند
غفار هوشمند
1 سال قبل

سلام زمان کامل یک ارتودنسی برای دختر خانم ۱۸ ساله تا گرفتن نتیجه چقدر طول میکشد؟

دکتر عطاللهی
پاسخ به  غفار هوشمند
1 سال قبل

سلام وقت بخیر
بستگی به شدت ناهنجاری و نوع درمان دارد، اما به طور کلی معمولا ۲ سال درمان ارتودنسی طول می کشد.

محمدی
محمدی
1 سال قبل

سلام وقتتان بخیر من میخوام هر دو فک صاف بشن هم زمان هردو میشه

دکتر عطاللهی
پاسخ به  محمدی
1 سال قبل

سلام وقت بخیر
بله میتوان هر دو فک را باهم ارتودنسی کرد.

188
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x