دندانپزشکی کودکان در شهریار و اندیشه

آنچه در این مطلب میخوانید

محیطی خاص و متفاوت دندانپزشکی اطفال و کودکان در شهریار و اندیشه

فضای دندانپزشکی کودکان در کلینیک بابکان شهریار

با توجه به شرایط ویژه و خاص اطفال و کودکان، در زمینه های مختلف بررسی شرایط و سلامتی نیاز است به متخصص ویژه کودک در آن حوزه مراجعه کنیم که یکی از این موارد بحث دهان و دندان اطفال می باشد. درست است که از نظر عملکرد و نوع مشکلات دهان و دندان یک طفل با انسان بالغ تفاوت زیادی ندارد، اما از نظر شرایط درمان و همچنین حساسیت های موجود برای اطفال، نیاز به تخصص ویژه در زمینه دندانپزشکی کودکان می باشد. اما اینکه یک دندانپزشک اطفال چه توانایی هایی دارد و چه خدماتی را ارائه می کند، موردی است که باید درباره آن اطلاع کافی داشته باشیم.

دندانپزشک اطفال کیست؟

دندانپزشکی کودکان دندانپزشکی بابکان

یکی از انواع تخصص های دندانپزشکی، تخصص دندانپزشک اطفال و کودکان می باشد. این تخصص که سازمان های بهداشت بین المللی نیز آن را به رسمیت می شناسند خدماتی از قبیل : آسیب شناسی دهان و دندان، معاینه دهان و دندان، وضعیت بهداشت عمومی دهان و دندان، جراحی دهان و فک، ارتودنسی، پریودنتیست و پروتز دندان را انجام می دهند.

متخصص دندانپزشکی اطفال علاوه بر توانایی هایی که در زمینه دهان و دندان دارد، برای فعالیت در حوزه اطفال، دوره تخصصی دندانپزشکی کودکان را به مدت سه سال باید بگذراند. در این دوره مهارت های مورد نیاز درباره مشکلات دهان و دندان کودک را می آموزد و همچنین نحوه مدیریت شرایط درمان کودک را نیز فرا می گیرد.

این متخصصان در کنار معاینه و درمان، در زمینه آموزش نیز نکاتی از قبیل نظافت دهان و دندان کودک، استفاده از مسواک و … را نیز به والدین انتقال می دهند.

چه خدمات و درمان هایی توسط دندانپزشکان کودکان ارائه می شود؟

گستردگی خدمات دندانپزشکی در حوزه کودکان به همان گستردگی خدمات در بزرگسالان می باشد و شامل دسته های آموزش، پیشگیری، معاینه و درمان می باشد. به صورت شاخه ای اگر بخواهیم خدمات ارائه شده توسط یک دندانپزشک اطفال را بیان کنیم، موارد زیر را در بر می گیرد :

  • انجام تمام معاینات مربوط به دهان و دندان کودکان.
  • آموزش و انجام مراقبت های مختلف در زمینه پیشگیری از مشکلات دهان و دندان کودکان.
  • بیان نکات مربوط به رژیم غذایی اطفال
  • بیان اطلاعات مربوط به عادت های مرسوم در کودکان از جمله مکیدن انگشت شصت و پستانک.
  • توجه و رسیدگی به عدم صاف بودن دندان ها و درمان مشکلاتی از جمله اصلاح دندان نیش نامناسب توسط ارتودنسی.
  • شناسایی و تشخیص عملکرد دهان و دندان در مورد بیماری هایی از قبیل دیابت، مشکلات و نقص های مادرزادی، تنگی نفس و آسم، به همراه اختلالات بیش فعالی.
  • درمان انواع مشکلات و بیماری های مربوط به لثه مانند فرنولاهای کوتاه، زخم ها، بیماری های پریودنتال و …
  • رسیدگی، درمان و مراقبت از مشکلات ثانویه دندانپزشکی، مانند اتفاقاتی چون شکستن دندان یا جابجا شدن دندان.

در کنار موارد بیان شده، ترمیم دندانهای شیری و دائمی، فلوراید درمانی، ارتودنسی پیشگیری، روکش دندان شیری و درمان تحت بی هوشی نیز توسط دندانپزشک اطفال صورت می گیرد.

ویژگی های یک دندانپزشک اطفال خوب

متخصصین حوزه اطفال و کودک به خاطر نوع مراجعینی که دارند، باید از ویژگی ها و مشخصه های خاصی برخوردار باشند. این ویژگی ها کمک می کند که فرآیند درمان سریعتر انجام شود و تعامل بهتری بین دندانپزشک و کودک برقرار باشد. از جمله مهمترین ویژگی ها عبارتند از :

  • تحصیلات تخصصی حوزه کودک و تجربه فعالیت در زمینه اطفال : درست است که ارتقاء دانش بسیار مفید است، اما در کنار آن تجربه تعامل با کودکان تحت شرایط سخت و همراه با بی قراری کودک، در زمینه دندانپزشکی، بسیار کمک کننده است.
  • توانایی کار با دست و ابزار مختلف : داشتن سرعت عمل در زمان معاینه و درمان کودکان بسیار مهم است و دندانپزشک زمان زیادی نمی تواند کودک را در یک حالت منتظر نگه دارد.
  • اخلاق خوب و روحیه شاد و پر انرژی : فعالیت در زمینه اطفال و کودکان، نیازمند صبوری، آرامش و انرژی بالایی است که یک دندانپزشک حوزه اطفال باید به خوبی از این موارد برخوردار باشد.
  • توانایی برقراری ارتباط : برای اینکه کودک آرامش بیشتری داشته باشد و بتواند به فضای مطب و دندانپزشک اعتماد کند، باید ارتباط خوبی از سمت دندانپزشک دریافت کند که این نیازمند توانایی بالای دندانپزشک است.
  • صبوری و همراهی با اطفال و کودکان : برای شروع معاینه و درمان، به هیچ وجه نباید یک دندانپزشک عجله کند و با یک تعامل خوب و آرام و همراهی با کودک، باید محیط را برای کودک آرام کند تا کودک با خیال راحت روی صندلی درمان قرار گیرد.

بیماران یک دندانپزشک متخصص اطفال و کودکان در چه بازه سنی قرار دارند؟

یکی از مواردی که مطرح می شود، این است که تا چند سالگی باید برای معاینه و درمان بیماری های دهان و دندان، فرزندان را به متخصص دندانپزشکی اطفال ببریم؟ معمولا دندانپزشک متخصص حوزه اطفال تا حدود ۱۰ سالگی، به مراجعین خود خدمت رسانی می کنند و تمام کودکان زیر ده سال برای درمان باید به متخصص اطفال مراجعه نمایند.

اطلاعات بیشتر : نکات کلیدی در مورد دندان نوزاد و کودک قبل از مراجعه به دندانپزشکی اطفال

انتخاب بهترین دندانپزشک کودکان در شهریار

از آنجایی که دوران کودکی بسیار حساس است و ایجاد هرگونه تنش و ترس در کودک باعث می شود که در ادامه درمان، همراهی نکند و نسبت به حضور در مطب دندانپزشکی مقاومت کند، نیاز است که شما دقت زیادی برای انتخاب دندانپزشک به خرج بدهید.  می توانید با توجه به سوابق و بازخورد دیگران یا با استفاده از فضای مجازی و نظر مراجعین، به یک انتخاب درست دست پیدا کنید.

کلینیک بابکان شهر اندیشه با حضور متخصص دندانپزشکی اطفال در کنار برخورداری از تجهیزات به روز و استاندارد، بهترین شرایط را برای مراجعین خردسال بوجود می آورد.

همراهی کودک و ایجاد شرایط محیطی مناسب، همراه با آرامش و برخورد بسیار شاد با کودکان، از دیگر ویژگی های متخصص کودکان کلینیک بابکان می باشد.

از آنجایی که این کلینیک در راستای اهداف خود برای بهترین بودن تلاش می کند، از متخصصینی بهره می برد که  تمام ویژگی های مورد نیاز یک پزشک حوزه کودکان را دارا باشد.

فواید مراجعه به دندانپزشک اطفال

می توان گفت بیشترین تغییرات دندان در دوران کودکی رخ می دهد. جایی که بعد از شش ماهگی کم کم دندان های شیری شروع به در آمدن و ظاهر شدن می کنند و در حدود هفت سالگی این دندان ها نوبتی می افتند و دندان های طبیعی و دائمی جای آنها را می گیرند. به همین خاطر نیاز است که به صورت حساس و ویژه از دندان های کودکان مراقبت شود.

اطلاعات بیشتر : مراحل رویش و تکامل دندانهای شیری

برای انجام مراقبت بهتر، اصولی و کاملا درست و جلوگیری از مشکلات زیاد دهان کودکان باید به متخصص مراجعه شود که مزایا و ویژگی های زیادی را فراهم می آورد و همچنین می توان از فواید دندانپزشک اطفال موارد زیر را بیان کرد :

  • معاینه و درمان به موقع انواع پوسیدگی دندان
  • بررسی وضعیت لثه ها و مشکلاتی که ممکن است بعدا دردسر ساز شود.
  • افزایش توانایی صحبت کودکان و کمک کردن به آنها با برطرف کردن مشکلات دندان
  • افزایش اعتماد به نفس در کودکان با تصحیح شرایط فک، دندان و دهان

تفاوت دندانپزشک کودک با دندانپزشک عمومی

می توان گفت دندانپزشکی کودکان و اطفال یک تخصص تکمیل شده از دندانپزشکی عمومی است. به طوری که دندانپزشکان عمومی می توانند با گذراندن دوره دو تا سه ساله، مدرک خود را در این زمینه دریافت نمایند. برای فعالیت در زمینه اطفال و کودکان، نیاز به دانش کافی در شاخه روانشناسی کودکان وجود دارد. پس اگر قرار است دندانپزشکی دوره تخصصی را طی کند باید این مورد را در روحیات خود در نظر بگیرد.

برقراری ارتباط با کودکان، توانایی بالا و سرعت عمل مناسب و درست، در کنار داشتن روحیه شاد و انرژی بسیار زیاد در طول درمان، ویژگی هایی است که یک دندانپزشک اطفال نسبت به دندانپزشک عمومی باید به مراتب در آنها قوی تر باشد.

علاوه بر آن دندانپزشک کودکان به دلیل فعالیت تخصصی بر روی دندانهای اطفال و کودکان و مشاهده و معاینه انواع مشکلات دندانی فقط در این گروه سنی، می تواند در سریع ترین زمان ممکن مشکل دندان آنها را بیابد و به درمان سریع و اصولی آن بپردازد. اما دندانپزشک عمومی به دلیل فعالیت کمتر بر روی دهان کودکان ممکن است نتواند مشکل را درست تشخیص دهد و باعث ناراحتی در آنها شود.

همچنین محیط و فضایی که در دندانپزشکی کودکان ساخته می شود محیطی شاداب و با وسایل بازی است تا کودک دچار استرس و اضطراب نشود اما در دندانپزشکی های عمومی فضایی دلهره آور و ترسناک برای کودکان است.

محیط دندانپزشکی کودکان در کلینیک بابکان

در کلینیک بابکان
برای دریافت نوبت، تماس حاصل فرمایید.

ساعت کاری متخصص دندانپزشکی کودکان »» تمامی روزهای هفته

مراقبتهای بهداشتی دهان و دندان کودکان از چه سنی باید شروع شود؟

از زمانی که کودک اولین دندان خود را در می آورد، باید تمیز کردن دندانهایش را شروع کنید. اوایل تمیز کردن دندانها با دستمال نرم و مرطوب کفایت می کند. با شروع غذاهای جامد میتوانید مسواک زدن را شروع کنید اما خمیر دندان بدون فلوراید استفاده کنید. به مرور با بزرگتر شدن کودک میتوانید به او یاد بدهید خودش مسواک بزند. در ابتدا بر مسواک زدن او نظارت کنید تا مطمئن شوید دندانهایش را میتواند خوب تمیز کند. پس از این که کودک به سنی رسید که میتواند خمیر دندان را بیرون تف کند، از خمیر دندان فلوراید دار استفاده کنید.

پوسیدگی و پر کردن دندان کودکان

درمان بستگی به سن ،علائم و شرایط سلامت کودک و شدت مشکل دندانی او دارد. در بیشتر موارد درمان پوسیدگی دندان شامل تخلیه بخشهای پوسیده و پر کردن دندان می باشد. اما در مواردی که آسیب دیدگی عمیق باشد نمیتوان دندان را نجات داد و ممکن است نیاز به پالپوتومی یا پالپکتومی دندان و یا حتی کشیدن دندان باشد.

علائم پوسیدگی دندان در کودکان چیست؟

  • ایجاد لکه های سفید در دندان (این لکه ها به این معنی هستند که مینا در حال تجزیه شدن و از بین رفتن است)
  • حساسیت دندان به غذاها یا نوشیدنیهای سرد یا گرم
  • بروز کرم خوردگی یا سوراخ در دندان یا لکه های قهوه ای روشن
  • دندان درد

پر کردن دندان در کودکان چگونه است؟

پر کردن دندان ممکن است به روش مستقیم یا غیر مستقیم انجام شود. در روش مستقیم دندان تراشیده می شود و سپس مواد پر کننده مستقیما در سوراخ دندان قرار می گیرند. معمولا از مواد نقره ای رنگی به نام آمالگام برای دندانهای عقبی استفاده می شود. مواد پر کننده پودر شیشه (گلس یونومر)، رزین و یا اسید اکریلیک نیز برای پر کردن سفید رنگ دندانهایی که در معرض دید قرار دارند به کار می رود. در پرکردگی غیر مستقیم پس از تخلیه بخشهای پوسیده، دندان قالب گیری می شود و ترمیم در آزمایشگاه ساخته می شود تا بعدا روی دندان قرار بگیرد.

بهترین راه های پیشگیری از پوسیدگی دندان کودک

پیشگیری از پوسیدگی دندان نوزادان

  1. مسواک زدن را از زمان بیرون زدن اولین دندان کودک شروع کنید.
  2. برای کودکان زیر سه سال مقدار خمیر دندان فلوراید دار روی مسواک باید خیلی کم باشد (به اندازه یک دانه برنج). از سه سالگی مقدار خمیر دندان فلوراید دار را به اندازه یک نخود سبز افزایش دهید.
  3. از دو سالگی دندانهای کودک هر روز باید با نخ دندان تمیز شوند.
  4. خوراکی های شیرین زیاد به کودک ندهید به خصوص خوراکیهایی که به دندانها می چسبند مانند شکلات، چیپس، پفک، کیک و بیسکوئیت.
  5. از قاشق یا ظرف مشترک با کودک استفاده نکنید چون با این کار باکتریهای دهان خود را به کودک منتقل می کنید.
  6. نگذارید کودک با شیشه شیر بخوابد.
  7. از دندانپزشک بپرسید آیا فلوراید درمانی یا شیار پوش کردن دندانها برای جلوگیری از پوسیدگی لازم است یا نه.
  8. هر شش ماه یا یک سال یک بار کودک را نزد دندانپزشک ببرید.

سوالات متداول

۱- امکان استفاده از خمیر دندان برای کودکان از چه سنی مجاز است؟

زمانی که تعداد دندان ها به چندین مورد رسیده است می توان برای کودک از خمیر دندان استفاده کرد، اما باید توجه شود که مقدار آن بسیار کم باشد و از خمیر دندان بدون فلوراید استفاده شود.

۲- از چه مسواکی برای کودکان استفاده کنیم؟

باید برای کودکان از مسواک بسیار نرم استفاده شود که به لثه ها آسیبی وارد نکند. همچنین اندازه و سایز مسواک را مناسب با دهان کودکان تهیه کنید.

۳- آیا دندان شیری توسط دندانپزشک قابل کشیدن است؟

بر اثر ضربه، افتادن و … ممکن است دندان شیری دچار آسیب های دردناکی شود که نیاز به کشیدن وجود داشته باشد. در چنین موارد خاصی دندانپزشک دندان شیری را می کشد.

اطلاعات بیشتر : آیا همیشه لازم است فضانگهدار برای کودکان استفاده شود؟

۴- اولین مراجعه کودک به دندانپزشکی در چه سنی باید باشد؟

اولین مراجعه کودک به دندانپزشکی

اولین مراجعه کودک باید پیش از سه سالگی که همه دندانهای شیری در آمده اند، باشد. دندانپزشک همه دندانها و لثه کودک را بررسی می کند تا مطمئن شود همه چی به خوبی پیش می رود. در این جلسه، اگر توصیه یا مشاوره ای (مثلا در مورد استفاده از پستانک، بیرون نزدن دندان، نا به جا بودن دندان و غیره) نیاز باشد دندانپزشک به شما کمک می کند.

پاسخ به سوالات متداول در مورد مسواک زدن کودکان

 

سخن آخر

درست است که پوسیدگی دندان و مشکلات بهداشت دهان در خیلی موارد به چشم نمی آید، اما با در نظر گرفتن آمار که نشان می دهد نسبت این بیماری ها در برابر آسم ۵ برابر بیشتر و در برابر تب یونجه کودکان ۷ برابر بیشتر است، متوجه اهمیت مراجعه به دندانپزشک اطفال می شویم.

طبق نظریه آکادمی های بهداشت جهانی بهتر است معاینه و مراقبت از دهان و دندان از ۶ ماهگی شروع شود و اولین ویزیت دندانپزشکی برای کودک در این سن انجام شود.

مقالات مرتبط

اشتراک گذاری مطلب در :

آنچه در این مطلب میخوانید

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
16 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ت.بهمن
ت.بهمن
3 ماه قبل

سلام
دکتر بهارلو دیگه این کلینیک نیستن؟

16
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x